Bare rolig: Tøpholm fortsat kommentator på Eurovision

Ole Tøpholm skal endnu en gang guide seerne gennem det internationale Grand Prix. - Han er den bedste til jobbet, siger DRs showchef.

(© Privatfoto)

Hvert år siden 2011 har Ole Tøpholm budt seerne velkommen til Det Internationale Melodi Grand Prix, guidet os gennem sangene og jublet, når Danmark fik 12 point.

Og sådan bliver det også til maj. Det bekræfter DRs showchef på Eurovision Song Contest, Jan Lagermand Lundme, i dag over for dr.dk/grandprix.

- Selvfølgelig skal Ole Tøpholm være den danske kommentator. Alt andet ville være helt forkert. Det har været planlagt længe.

Ingen kommentator til dansk Grand Prix

BT skriver i dag, at "DR fyrer kommentator kort før showet". Til Dansk Melodi Grand Prix er der imidlertid slet ikke nogen kommentator, men derimod en speaker. Her overvejede DR også engagere Ole Tøpholm, men har i stedet valgt at benytte en af DR1's faste speakere.

- De to opgaver er helt forskellige. Til Eurovision er der tale om syv timers live-udsendelse, mens det til Dansk Melodi Grand Prix er en båndet speak, som præsenterer værterne og taler over præsentationerne af deltagerne, forklarer Jan Lagermand Lundme.

Under showet i aften er Ole Tøpholm på plads i Arena Fyn, hvor han interviewer deltagerne backstage og laver det første vinderinterview her på dr.dk/grandprix.

"Den bedste til jobbet"

Ole Tøpholm, der til hverdag er vært på Radioavisen på P4, er kendt som en af landet største Grand Prix-eksperter og har skrevet bogen 'De største øjeblikke' om dansk Melodi Grand Prix-historie.

- Ole er den bedste til jobbet som Eurovision-kommentator. Med sin faglighed og sin personlighed er han den bedste til at føre danskere igennem de tre flotte shows til maj, siger Lundme.

- Jeg glæder mig til at guide hele Danmark gennem verdens største og ældste musikshow. Og det bliver et brag af en fest i den danske kommentatorboks, siger Ole Tøpholm selv.

Facebook
Twitter