Basim - Cliche Love Song

Sang 08: Som 15-årig smeltede han ungpigehjerter i X Factor. Nu vil en mere moden Basim vinde det danske Grand Prix med sangen 'Cliche Love Song'.

(Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Han er et af de få mennesker, hele Danmark er på fornavn med. Og navnet har været på alles læber, lige siden han i 2008 - i en alder af bare 15 år – blev nummer fire i den første sæson af X Factor, og straks herefter placerede sig i superligaen af danske popstjerner. Der er naturligvis tale om Basim.

Nu skal han være med i Dansk Melodi Grand Prix 2014 med en sang, han selv har skrevet:

- Melodierne kommer til én på tidspunkter, hvor man ikke regner med det, og melodien til 'Cliche Love Song' kom bare ud af det blå.

- Sangen handler om en pige, jeg møder og bliver lun på. Jeg prøver at gøre alt for at få hende til at elske mig, men lige meget hvad jeg gør, føles det klichéagtigt, og det er nummerets tema. Men der er et twist i sangen, fortæller Basim.

Europa skal elske Basims kærlighedssang

Han beskriver 'Cliche Love Song' som en popsang med et hint af soul og R&B. Han glæder sig til at dele den med Danmark, og er ikke med i Grand Prix'et for konkurrencens skyld. Men hvis han løber af med sejren 8. marts, er han selvfølgelig klar til at repræsentere Danmark i Eurovisionen:

- Det kunne være fantastisk at få lov at synge 'Cliche Love Song' for resten af Europa! Vinderen kommer til at have hele landet bag sig, og det er danskerne, der har bestemt sangen. Så skal vi jo bare have resten af Europa til at synes det samme som os.

Holdet bag sangen 'Cliché Love Song' ved Melodi Grand Prix 2014 består af Lasse Lindorff, Basim, Kim Nowak-Zorde og Daniel Fält. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR Presse)

Om sangskriverne:

Det er de tre partnere Lasse Lindorff, Daniel Fält og Kim Nowak-Zorde fra produktionsselskabet GL Music, der sammen med Basim har skrevet nummeret 'Cliche Love Song'.

Siden GL Music stiftede selskabet i 2005, har de skrevet og produceret musik for store danske navne som Sanne Salomonsen, Christopher, Anna David og internationale stjerner som Take That og Nelly Furtado. Desuden har de arbejdet med tv-shows som X Factor, Talent og Voice og har alle tidligere medvirket i Dansk Melodi Grand Prix.

Trioen har også arbejdet med flere asiatiske superstjerner, deriblandt Super Junior, Girls Generation og Namie Amuro, og røg med koreanske Kim Hyun Joong helt til tops på den amerikanske Billboard World Chart sidste sommer.

GL Music har fulgt Basim siden han medvirkede i X Factor i 2008, og har siden løbende arbejdet sammen med ham. Og nu er turen så kommet til Melodi Grand Prix 2014, hvor Basim går på scenen med sangen 'Cliche Love Song'.

https://www.youtube.com/watch?v=ALr9j_8u_9I

Facebook
Twitter