Basims afdøde far hitter på Facebook

En opdatering på Facebook om Basims far er blevet delt mere end 2000 gange.

Philip Sampson har lagt dette billede og opdatering på Facebook i går. På billedet er Basim og hans nu afdøde far, Abel Moujahid. (© Facebook)

Philip Sampson, en af Basims far bekendte, står frem med en rørende historie, der er blevet delt over 2.000 gange på Facebook.

Her fortæller Sampson om, hvordan Basims far gjorde et stort stykke arbejde for integrationen i Høje Gladsaxe, hvor de begge boede i 1970'erne

Sampson fortæller i opdateringen om, hvordan Basims far, Abdel Moujahid, lagde stor vægt på at integrere sig i det danske samfund. Blandt andet kaldte han i spøg sig selv for Abdel Frikadel.

-At Basim vandt i går er vel den ultimative blåstempling af Abdel Moujahids integrationsstrategi. Et bevis på at den lykkedes. Lykkedes for ham indvandreren fra Marokko, der kaldte sig selv Abdel Frikadel, skriver Philip Sampson på Facebook.

20.000 synes godt om frikadelledanskeren

Basims far kom til Danmark fra Marokko, og mens Philip Sampson i mange år arbejdede med nyheder fra udlandet på Ritzaus Bureau, fungerede Abdel Moujahid som en velorienteret kilde.

-Her var der en vigtig integrationshistorie om Basims far, som jeg synes er vigtig. Den ville jeg dele med folk, og det har de så taget godt imod, siger Philip Sampson til DR om, hvorfor han skrev den meget delte facebook-opdatering.

Opslaget om Basims far har fået mere end 20.000 'likes' på Facebook og er blevet delt mere end 2.300 gange i siden i går.

Se opdateringen her.

Basim og Philip Sampson i Aftenshowet

Danskerne hørte om Basim og hans far tilbage i 2008, da Basim var med i det danske X Factor. Dengang var faderen i gang med kemobehandling imod leukæmi. Efter fem års kamp imod sygdommen, døde Abdel 'Frikadel' Moujahid i 2012.

Philip Sampson kender ikke Basim personligt, men han kendte hans far, og derfor skrev han det nu så populære opslag på sin Facebook-side.

I Aftenshowet i aften fortæller Basim om sejren i Dansk Melodi Grand Prix. Men hvad Basim nok ikke regner med er, at Philip Sampson også medvirker.

Se med i Aftenshowet i aften klokken 19.00 på DR1.

Facebook
Twitter