Ben & Tan vinder Dansk Melodi Grand Prix 2020

Danmarks nye Grand Prix-klassiker hedder 'Yes'.

180 millioner.

Så mange seere kan Ben & Tan se frem til at skulle optræde for ved Eurovision Song Contest til maj, efter de lørdag aften vandt Dansk Melodi Grand Prix 2020 med deres nye Grand Prix-klassiker 'Yes'.

Og selvom Royal Arena var tom for publikum på grund af coronaforanstaltninger, så var der jubel nok oppe fra scenen til at fylde hele salen ud, da vindersangen blev kåret.

Ti artister havde aftenen igennem optrådt det bedste, de havde lært, i kampen om seernes stemmer.

Og efter en musikalsk parade, der bød på temaer som ung kærlighed, en goth i Vejle og skærmtid, gik tre sange videre til 2. runde.

Her fik danskerne valget mellem 'Screens' af Sander Sanchez, 'Ville ønske jeg havde kendt dig' af Emil og altså 'Yes' af Ben & Tan, der endte med at løbe med sejren.

Hør vindersangen 'Yes' her:

0:00

Mødte hinanden i 'X Factor'

Sejren betyder som nævnt, at Ben & Tan skal repræsentere de danske farver ved årets Eurovision Song Contest, der afholdes i Rotterdam til maj.

Og selvom de blot er henholdsvis 17 og 22 år gamle, så har vinderduoen heldigvis allerede en del tv-erfaring at trække på, når de om to måneder skal stå på scenen foran hele Europa.

De deltog nemlig begge i talentshowet 'X Factor' på TV 2 sidste år.

Her stillede Ben – eller Benjamin Rosenbohm, som han hedder i virkeligheden - op som solist, mens Tan – eller Tanne Amanda Balcells - deltog som en del af pigegruppen Echo. De endte på en fjerdeplads, mens Benjamin Rosenbohm sikrede sig en andenplads i finalen.

Lørdag aften blev det så til gengæld til guld for dem begge. Om de kan gentage succesen til Eurovision, får vi at se til maj, men duoen har dog allerede et godt kort på hånden.

Vindersangen 'Yes' er nemlig blandt andre skrevet af den svenske sangskriver Linnea Deb, der i 2015 var en af kræfterne bag den svenske Eurovision-vinder 'Heroes' fremført af sangeren Måns Zelmerlöw.

Se interview med Ben & Tan øverst i artiklen.

Facebook
Twitter