Benjamin har dedikeret sit liv til musikken og turneret verden rundt: 'Jeg har prøvet at stoppe'

Benjamin Kissi stiller op i årets Grand Prix-finale med nummeret 'Faith'.

Mon ikke taget nok skal løfte sig en centimeter eller to, når Benjamin Kissi går på scenen ved årets Grand Prix-finale i Royal Arena med sit funky bidrag 'Faith'. (Foto: Kristian Holm)

- Jeg har prøvet at stoppe og finde en anden karrierevej, men jeg kan ikke lade være.

Ordene kommer fra den danske sanger Benjamin Kissi.

Han har valgt at dedikere sit liv til musikken, noget, som altid har fyldt meget for den talentfulde sanger.

Barndommen blev formet af hans mors forkærlighed for funk, afrobeat og reggae, og teenageårenes nonfirmationspenge blev naturligvis brugt på en guitar.

Siden dengang har Benjamin Kissi blandt andet været en del af bandet The Electric Gypsies (senere The Gypsies). Gruppen, der også bestod af blandt andre sangeren Shaka Loveless, fik en pladekontrakt efter at have varmet op for amerikanske The Roots, ligesom de også har spillet sammen med Outlandish på deres verdensturné.

Senere scorede Benjamin Kissi, som en del af gruppen Are We Brothers, titlen som 'P3's Uundgåelige', ligesom han også har udgivet to album i eget navn, der i 2013 blandt andet affødte hittet 'Make Up Sex'.

- Jeg har hele tiden musik i mit hoved og er altid i gang med at producere noget, siger Benjamin Kissi om den uomtvistelige kærlighed til musikken.

Troen på det bedste i mennesker

Nu stiller Benjamin Kissi så op i Dansk Melodi Grand Prix 2020 med nummeret 'Faith'.

Sangen er skrevet af Benjamin Kissi selv i samarbejde med Gisli Gislason og Frederik Tao Nordsøe Schjoldan.

- 'Faith' er et popnummer med en old school soul-følelse og handler om troen på det bedste i mennesker, om at have tillid til hinanden og tillid til, at vi altid gør vores bedste, siger Benjamin Kissi, der ser frem til at stå på scenen ved årets store musikfest den 7. marts.

- Jeg glæder mig afsindigt meget til at optræde med sangen for hele Danmark!

Hør 'Faith' her:

0:00