Billetsalget til Melodi Grand Prix i København er i gang

Fra fredag 29. november kl. 10.00 kan du købe billetter til finale, semifinaler og generalprøver til Eurovision Song Contest 2014 i København.

(Foto: Dennis Stachel © EBU)

Vil du opleve verdens største musikkonkurrence på tætteste hold, så har du chancen nu: På fredag 29. november kl. 10.00 bliver de første billetter til Eurovision Song Contest 2014 i København sat til salg.

- Med billetter til i alt ni shows bliver der rig mulighed for at komme og blive en del af festen og opleve alle sangerne, der kæmper intenst på deres landes vegne. Der bliver nemlig mulighed for at købe billetter til både finalen og de 2 semifinaler, der sendes live på DR1, men også til 6 flotte og festlige generalprøver, siger DRs Grand Prix-general Pernille Gaardbo.

Danmark er som værtsland sikret en plads i finalen den 10. maj og det er allerede nu afgjort, at Sverige skal konkurrere i den første semifinale og Norge i den anden. De øvrige deltagerlandes placering i semifinalerne bliver afgjort ved en lodtrækning 20. januar.

Ni shows og billetter fra 100 kr.

Billetterne vil koste fra 100 kr. til 1800 kr. (plus gebyr og forsendelse). Ud over billetter til den store finalen 10. maj og de to semifinaler 6. og 8. maj, der alle sendes live på DR1, kan der yderligere købes billetter til de jury-shows, der afholdes aftenen før henholdsvis finalen og semifinalerne.

Jury-shows fungerer som generalprøver og det er ud fra disse shows juryerne i alle de europæiske lande afgiver deres stemmer, så spændingen er mindst lige så stor som til de tv-transmitterede shows.

Derudover er der også mulighed for at købe billetter til yderligere tre familie-shows. Det er generalprøver, der afholdes om eftermiddagen og derfor er specielt velegnede til familier med børn, der kan få oplevelsen helt tæt på uden at skulle blive oppe hele aftenen.

En tredjedel af billetterne til salg nu

Når billetsalget starter 29. november, er det kun ca. en tredjedel af det samlede antal billetter til Eurovision Song Contest 2014, der sættes til salg. Det skyldes, at der fortsat arbejdes med scenografi og placering af tv-kameraer m.m.

Der vil frem mod maj 2014 komme flere billetter til salg - næste gang 31. januar 2014. Hver gang nye billetter kan frigøres, vil der vil være billetter til salg i alle billet-kategorier og til alle typer shows.

- Vi glæder os til at byde tusindvis af danskere og et hav af europæere velkommen, når Danmark skal være vært for Eurovision Song Contest. Vi ønsker at bringe folk sammen på tværs af landegrænser og give alle en fælles oplevelse, som vi kan snakke om mange år fremover, siger Pernille Gaardbo.

6. december starter billetsalget til Dansk Melodi Grand Prix

For danskerne starter Grand Prix-festen allerede 8. marts, hvor der bliver spænding til bristepunktet ved Dansk Melodi Grand Prix i Odense. Her skal hele Danmark beslutte, hvem der skal forsvare de danske farver på hjemmebane ved Eurovision Song Contest 2014.

Og ugen efter, 15. marts, fyrer masser af seje piger og drenge deres musik af ved et brag af børnenes MGP-fest.

Både Dansk Melodi Grand Prix og MGP finder sted i Arena Fyn, og billetsalget til de to shows bliver sat til salg den fredag 6. december - ligeledes på Billetlugen.

Facebook
Twitter