Blachmans darling fra X Factor er med i tysk Grand Prix

19-årige Amanda Pedersen, der var under Thomas Blachmans vinger i X Factor 2013, skal deltage i Unser Song für Österreich – Tysklands svar på Melodi Grand Prix.

Amanda Sofie Pedersen fik en fjerdeplads i X Factor i 2013. Nu er hun med i det tyske Melodi Grand Prix, kaldet Unser Song für Österreich. (© dr)

Der er udsigt til endnu flere danske vinderchancer til årets Eurovision. 19-årige Amanda Pedersen, der herhjemme blev kendt som en af Blachmans darlings i 2013-udgaven af X Factor, skal nemlig være med i det tyske Melodi Grand Prix.

Amanda beskriver selv vejen fra dansk X Factor-darling til Grand Prix-detagelse således:

- Det startede med, at de tyske producere Fahrenhaidt spurgte, om jeg ville være med på deres plade. Det så jeg som en kæmpe mulighed i sig selv, men så udviklede det sig, og der begyndte at være tale om, at den ene af sangene var et Eurovision-værdigt projekt, fortæller Amanda, da dr.dk/grandprix ringer til hende, efter årets tyske deltagerfelt er blevet offentliggjort.

(Foto: Katrin Martin © NDR/Electrola)

- Jeg skrev sangen sammen med Fahrenhaidt, og på et tidspunkt fik vi så at vide, at den var blevet udtaget til det tyske Grand Prix. Det er en virkelig stor ting!

Amanda: Jeg er ikke i konkurrence mod Danmark

Nu skal Amanda og hendes sang dyste mod syv andre solister, når det tyske Grand Prix løber af stablen i Hannover 5. marts. Dermed kan Amanda ende med at repræsentere et af de største lande i Europa ved Eurovision Song Contest i maj måned.

Det lader hun sig dog ikke skræmme af.

- Jeg har egentlig ikke gjort mig så mange tanker om, at jeg ikke stiller op for mit hjemland. Jeg ser det som en mulighed for at udvikle mig og som en kæmpe oplevelse, især fordi jeg har skrevet sangen

- Jeg ser det ikke som om, at jeg konkurrerer mod Danmark. Hvis jeg når så langt, at jeg skal repræsentere Tyskland, så håber jeg bare, at danskerne stadig vil bakke op om mig.

Tyskland er et af de fem lande, som er garanteret en plads i finalen ved Eurovision Song Contest, som i år afholdes 23. maj i Wien i Østrig.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk