Blev opdaget på Instagram. Nu skal Rikke optræde for en million tv-seere

De sociale medier har banet vejen for flere af artisterne i årets Melodi Grand Prix. Nu gælder det deres livs optræden.

Egentlig lever hun af at bestyre kvindeuniverset kvinderudenfilter.dk på nettet, men når Dansk Melodi Grand Prix ruller over skærmen i morgen aften, så springer 31-årige Rikke Ganer-Tolsøe ud som popsangerinde foran hele den danske befolkning, når hun synger sang nummer ni, 'Holder fast i ingenting'.

Men hvordan endte en ukendt sangerinde, der hidtil mest har optrådt til bryllupper, pludselig i Dansk Melodi Grand Prix?

Jo, hun blev såmænd fundet på det sociale medie Instagram.

En af sangskriverne på 'Holder fast i ingenting', Clara Sofie Fabricius, ledte nemlig efter en sangerinde til at synge sangen og søgte så på hashtagget 'sangerinde' på Instagram. Her dukkede Rikke Ganer-Tolsøe op som en af de første.

- Hun fandt så nogle videoer, jeg havde uploadet både på Instagram og på Facebook og syntes, det lød godt. Så hun fik en af de andre sangskrivere, Rune Braager, til at kontakte mig. Da han ringede til mig, troede jeg, han var telefonsælger og var lige ved at lægge på. Men han nåede heldigvis lige at sige noget om Melodi Grand Prix, og så blev jeg da hængende, fortæller Rikke Ganer-Tolsøe.

Rikke Ganer-Tolsøe synger sang nummer 9, 'Holder fast i ingenting'. Se hendes reaktion efter den første prøve her.

Blev opdaget på YouTube som 13-årig

19-årige Lasse Meling er også blandt de artister i årets Melodi Grand Prix, der fik kickstartet sin karriere via et socialt medie. For hans vedkommende drejer det sig om YouTube.

I konfirmationsgave af sin mor fik han en session i et musikstudie, hvor han kunne indspille en af sine egne sange. Efter at have indspillet sangen lagde han den på YouTube, og så gik det stærkt.

Den anerkendte sangskriver og producer Jesper Sidelmann så med det samme talentet i den unge frederikshavner, som var bare 13 år på det tidspunkt.

Lasse Meling fløj til New York og indspillede sange med en række anerkendte producere og udsendte efterfølgende singlen 'All About You', som siden er blevet fulgt op af ep og en række andre singler.

- Det er helt vildt mærkeligt at tænke tilbage på, at jeg blev opdaget på YouTube. Selvom jeg har fået nogle gode kontakter, så har det også været hårdt arbejde at bestige de bjerge, jeg har besteget. Sidder man derhjemme og tænker, om man skal lægge noget af sin musik ud på nettet, så er det bare om at gøre det, siger Lasse Meling.

Lasse Meling synger sang nummer 6, 'Unfound'. Se hans reaktion efter den første prøve her.

Mens Rikke Ganer-Tolsøe og Lasse Meling altså er blevet opdaget på henholdsvis Instagram og YouTube, så er det Facebook, der har banet vejen for 20-årige Sandra.

Det var en efterskoleveninde, der for nogle år tilbage opfordrede Sandra til at dele nogle af hendes musikoptrædener offentligt på Facebook, og selvom Sandra i første omgang ikke var meget for det, tog hun alligevel chancen og delte et covernummer af Joey Moe.

- Jeg tror, jeg fik 50 likes på et halvt minut, og så eksploderede det ellers bare, fortæller Sandra.

En af dem, hvis feed Sandra dukkede op i, var den succesfulde sangskriver og tredobbelte Grand Prix-vinder Chief 1s. Han tog kontakt til Sandra, og de to har haft kontakt siden da.

Sammen har de skrevet den sang, som Sandra skal synge i lørdagens Melodi Grand Prix, nemlig 'Angels to My Battlefield'.

Melodi Grand Prix'et bliver Sandras første store optræden, men allerede efter sin første prøven forleden var hun vild med at stå på scenen.

- Der var jo ikke engang nogle tilskuere på det tidspunkt, men jeg synes, det var for sindssygt. Jeg glæder mig helt vildt meget til på lørdag, siger hun.

Sandra synger sang nummer 5, 'Angels to My Battlefield'. Se hendes reaktion efter den første prøve her.

Se Dansk Melodi Grand Prix 2018 i morgen, lørdag, klokken 20 på DR1 og DR TV.

Facebook
Twitter