Bookmakere: Danmark vinder Grand Prix

Hun var ikke bare danskernes favorit. Nu er Grand Prix-vinderen Emmelie de Forest også bookmakernes favorit til at vinde hele Eurovision.

Emmelie de Forest har vakt stor opsigt blandt både fans, eksperter og nu også bookmakere internationalt. (Foto: Michael Søndergaard © DR)

Der er knap tre måneder til, finalen i Eurovision Song Contest bliver afviklet i Malmø, men allerede nu tegner det til at blive en festaften set med danske øjne.

De internationale bookmakere har nemlig danske Emmelie de Forest og bidraget 'Only Teardrops' som vinderfavorit.

Selvom der foreløbig kun er offentliggjort 17 af de i alt 39 bidrag, er der grund til at være optimistisk. Det mener DRs Grand Prix-kommentator Ole Tøpholm.

- Der tegner sig et klart billede af, at Danmark kommer til at være med i guldkampen i Malmø. Men det er da klart, at hvis der er et land, der lige pludselig kommer med noget uforudset fantastisk, så er det ikke sikkert, at det bliver til dansk sejr. Men jeg tror fortsat på det, siger han.

Bookmakerne har oftest ret

En dansk sejr giver lige nu mellem 3,5 og 5 gange pengene igen hos velansete bookmakere som bet365, Paddy Power og Betfair. Nærmeste konkurrent er Norges Margaret Berger med sangen 'I Feed You My Love', mens der på de efterfølgende pladser ligger lande som Aserbajdsjan, Rusland og Armenien, der endnu ikke har valgt deres bidrag.

Ifølge Ole Tøpholm er der god grund til at tro på bookmakernes odds.

- Bookmakerne rammer faktisk ofte rigtigt, når det gælder forudsigelsen af vinderen. Sidste år var Sverige favorit, og de vandt. Tyskland var favorit i 2010, og de vandt. Norge var favorit i 2009 og vandt, siger han.

Danmark har to gange tidligere vundet den internationale konkurrence i popmusik. I 1963 sejrede Grethe og Jørgen Ingmann med 'Dansevise', og i 2000 lagde Brødrene Olsen Europa for deres fødder med 'Fly on the Wings of Love'.

Facebook
Twitter