Bookmakerne: Så store er Danmarks chancer for at vinde Eurovision

Danmark får sin bedste placering i flere år, men er stadig en outsider til den endelige sejr i årets Eurovision Song Contest. Sådan lyder dommen fra de internationale bookmakere.

Anja repræsenterer Danmark i årets Eurovision Song Contest med nummeret 'Where I Am'. (Foto: Andres Putting/EBU)

For første gang siden Basim repræsenterede Danmark på hjemmebane for tre år siden, vil Danmark i år være at finde på pointtavlen, når den store Eurovision-finale afvikles lørdag i næste uge.

Det er de internationale bookmakere helt enige om.

De spår nemlig, at danske Anja og sangen 'Where I Am' ender på anden- eller tredjepladsen i sin semifinale torsdag den 11. maj og dermed stryger stensikkert til finalen.

Også den danske Eurovision-ekspert Morten Madsen, der bestyrer hjemmesiden eurosong.dk, og som har befundet sig i årets værtsby, Kiev, siden søndag, er yderst optimistisk på Danmark og Anjas vegne.

- Den internationale presse her i Kiev er enige om, at Danmark bør gå videre, og stemningen omkring det danske bidrag er da også generelt god. Selv har jeg også en klart bedre fornemmelse, end jeg har haft de seneste to år, og jeg vil blive meget overrasket, hvis vi ikke går i finalen, siger Morten Madsen og fortsætter:

- Og så er Anja bare superstærk, og hun leverer varen. Vokalmæssigt tørrer hun altså gulv med de fleste af de andre deltagere.

Italien er storfavorit

I finalen spår bookmakerne, at Anja ender lige uden for top 10. Sker det, vil det være det bedste danske resultat siden 2014, efter Danmark de seneste to år helt har misset finalen med henholdsvis Anti Social Medias 'The Way You Are' og Lighthouse X's 'Soldiers of Love'.

Den helt store favorit hos bookmakerne er – som det har været tilfældet, lige siden sangen blev valgt – Italiens Francesco Gabbani og sangen 'Occidentali's Karma'.

Spiller man på en italiensk sejr, får man ikke engang sit indskud fordoblet, hvis det lykkes den 34-årige storfavorit at hive sejren hjem. Bookmakerne giver således kun pengene mellem cirka 1,5-1,7 gange igen på en sejr til Italien.

Svenskerne hamrende effektive

Et stykke efter følger den blot 17-årige Kristian Kostov fra Bulgarien og den svenske charmør Robin Bengtsson.

Og det bliver efter al sandsynlighed også et af de tre lande, der løber med sejren i den 62. udgave af den internationale popdyst, mener Grand Prix-ekspert Morten Madsen.

- Det er kedeligt at sige det, men prøverne har ikke rykket meget rundt på favoritfeltet. De lande, der ligger i toppen hos bookmakerne, leverer bare. Svenskerne er hamrende effektive og ved, hvad de gør. Og den unge bulgarer virker ufattelig sikker på scenen, siger Morten Madsen og pointerer samtidig, at Italien endnu ikke har haft sin første prøve, hvorfor den optræden fortsat er hemmelig.

I den modsatte ende af skalaen hos bookmakerne ligger lande som Albanien, Tjekkiet, Slovenien, Litauen og San Marino. Eksempelvis kan du hos en enkelt bookmaker få pengene hele 1.501 gange igen, hvis San Marino løber med sejren.

Eurovision Song Contest afvikles over tre aftener i næste uge med to semifinaler henholdsvis tirsdag den 9. og torsdag den 11. maj samt den store finale lørdag den 13. maj.

FacebookTwitter