Bulgarien: Kristian Kostov 'Beautiful Mess'

17-årige Kristian Kostov er født og opvokset i Rusland, og det var også i Rusland, at han i første omgang forsøgte sig med musikken.

I 2014 deltog han nemlig i landets udgave af Voice Junior, hvor han nåede finalen – i øvrigt med den tidligere russiske Eurovision-vinder Dima Bilan som mentor.

I 2015 rykkede Kristian Kostov så til Bulgarien, hvor hans far stammer fra, for at stille op i X Factor. Her nåede han en andenplads, og sidste efterår udgav han så sin debutsingle 'Ne si za men', der på engelsk blev til 'You Got Me Girl'.

Bonusinfo

Kristian Kostov er født den 15. marts 2000 og bliver med sin deltagelse i årets Eurovision den første, der er født efter årtusindeskiftet, til at stille op i konkurrencen.

Bulgarien i Eurovision Song Contest

Bulgarien debuterede i Eurovision Song Contest i 2005 og er dermed med for 11. gang i år. Landet har ikke ligefrem en glorværdig statistik i Eurovision.

På ti forsøg er det nemlig kun lykkes dem at kvalificere sig til finalen to gange – men her er det så til gengæld også gået rigtigt godt.

I 2007 blev Elitsa & Stoyan nummer fem med 'Water', og sidste år sikrede Poli Genova Bulgariens hidtil bedste placering, en fjerdeplads, med 'If Love Was A Crime'.