Chanée og N'evergreen vinder Melodi Grand Prix

Det blev lidt overraskende Chanée og N'evergreen, der vandt årets Melodi Grand Prix efter en stor fest og det stærkeste felt, siden Mylle og Heick var konger, og vinderne enten hed Kirsten eller Birthe.

Fire mandlige solister, to kvindelige ditto, to duetter og to pigegrupper skulle i aften kæmpe om en plads til Eurovision Song Contest i Oslo senere på foråret 10 år efter triumfen i Stockholm med Brdr. Olsen.

Og noget tydede på, at 10-året skulle fejres, for alle leverede grandprix-varen helt, som den skal være inklusiv soloviolinen og de seks store trommegutter, der brillerede med Eurovisionens kendingsmelodi og dermed præsenterede aftenens to værter, Felix og Julie - og man så da også lige en svømmepøl, som var det i gamle dage, hvor Mylle var vært og Heick skrev de fleste sange. Og da de to mastodonter i Grand Prix-sammenhæng også var inviteret med i aften var der dømt nostalgi og fest. Efter en en spændende semifinale, hvor to storfavoritter måtte ud, vandt Chanée & N'evergreen finalen over Bryan Rice

Next stop Oslo for Chanée og N'evergreen

De fire sidste sange var alle potentielle vindere med hver deres kvaliteter - og i første semifinale slog duetten Chanée & Nevergreens absolutte ørehænger Simones ballade 'How Will I Know' og skulle møde vinderen af den anden semifinale mellem Silas & Kat og Bryan Rice, hvor sidstnævnte trak det længste strå med 'Breathing'

Så finalen stod mellem duetten og balladen: Og vinderen blev Chanée & N´evergreen med 'A Moment Like This', der skal kæmpe for Danmark i Oslo.

Drengene efter pigene og tilbage igen i stærkt felt

Inden vi nåede til vindersangen skulle tv-seerne og publikum i Ålborg igennem en ganske storslået fest i Gigantium, der begyndte med finalisten Bryan Rice, der på forhånd måtte være en favorit med 'Breathing' og forsatte med Joakim Tranberg i endnu en Ronan Keating-sang, der jo sidste år var medforfatter på vindersangen.

Tendensen var klar - Fyrene sang om pigerne og pigerne sang om mændene. Mariematillde Band gjorde det med et efterslæb fra 1980'erne uden de store stemmer og med evnen til at rime fester med kæreste, mens publikumsfavoritten Simone var langt mere storladen i udtrykket med sin ballade - og nok havde hun været stjerne for en aften en gang, men 'How Will I Know' var da lige til Disney-film (og husk nu lige at Celine Dion har vundet Grand Prix, da hun var i samme alder). Det rakte til en semifinale

Og så skulle der gang i gryden og det sørgede færøske Jens Marni for med 'Gloria' med tre trommeslagere sammen med vinderduetten mellem Chanée og N'evergreen inden showets sluttede af med fire forskellige retter - først med Kaya Brüel 45 år efter at hendes mormor Birgit Brüel vandt selvsamme konkurrence. Dernæst sidste mand på gulvet i Thomas Barsøe inden Sukkerchok og Silas & Kat sluttede af med bravour.

Fik vi ikke lige sagt tak til publikum i Ålborg, så gør vi det da lige her. Det var stort.

Klik dig videre og se masser af billeder og få reaktioner over på det store show.

 • Bryan Rice lagde ud i det stille med 'Breathing', som nåede helt til finalen. (© DR)
 • Bryan Rice havde gang i det hele store vandshow - mon ikke værterne i Norge er glade for, at det bliver i Danmark? (© DR)
 • Endnu mandling solist tog over. Det var Joakim Tranberg ... (© DR)
 • Inden MariaMatilde Band tog over (© DR)
 • Simone var med en ballade på forhånd en af favoritterne (© DR)
 • Storfavoritten Simone var publikumsdarling i Ålborg, men tabte i semifinalen til de senere vindere. (© DR)
 • Simone sang mod stjernerne - men det var ikke helt nok til at blive stjerne for endnu en aften. Men det kommer nok en dag
 • Færøske Jens Marni var aftenens mest slagfulde indslag (© DR)
 • Skøn duet mellem Chanée og N'evergreen - her er det fra generalprøven: Kunne man høre det var en vindersang allerede der? (© DR)
 • Kaya Brüel var på forhånd en af de største outsidere - til gengæld havde hun showets længste kjole (© DR)
 • Kaya Brüel nåede ikke til semifinalen - men hun leverede aftenens mest ekstravagante kjole (Foto: Bjarne Bergius Hermansen / Montage © Type 1)
 • Skal man vinde, må der lides, synes at være budskabet fra Thomas Barsøe (© DR)
 • Danmark fik endnu et Sukkerchok i år - men det var ikke nok til en finaleplads. (© DR)
 • Sukkerchok for andet år i træk i særpræget garderobe. (© DR)
 • De ti sange blev sluttet af med Silas & Kat
 • Julie Berthelsen og Felix Smith er værter ved årets store musikbrag i Gigantium i Aalborg, her sammen med medværterne Keld Heick og Jørgen de Mylius. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen / Montage © Type 1)
 • Julie optråde scenevant sammen med Felix, som altså ikke bliver den store sanger (Foto: Bjarne Bergius Hermansen / Montage © Type 1)
 • Felix virkede lidt beklemt ved situationen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen / Montage © Type 1)
 • Sådan fejrer man et 'Moment Like This': Sejrskysset (Foto: Bjarne Bergius Hermansen / Montage © Type 1)
1 / 19
Facebook
Twitter