Chefen finder sine stjerner på Facebook

Alle de nye navne, som sangskriveren og eks-rapperen Chief 1 arbejder med, finder han på nettet. Det gælder også for hans Grand Prix-bidrag.

Alle de nye navne, som sangskriveren og eks-rapperen Chief 1 arbejder med, finder han på nettet. Det gælder også for hans Grand Prix-bidrag.

Sangskriver og producer Chief 1 har før stillet op til Melodi Grand Prix med rap og punkrock, og nu er han for tredje gang manden bag et bidrag, som han beskriver som et melankolsk popnummer. Og i år skal vi derfor ikke forvente - i Grand Prix-sammenhæng - kontroversielle toner fra den tidligere Rockers By Choice-rapper.

- Jeg har ikke tænkt så meget i genre. Den her gang var det meget fordi, vi bare havde en pisse god sang, som ikke kunne holdes nede, siger Chief 1, der i mere borgerlige sammenhænge lyder af navnet Lars Pedersen.

Sangen hedder 'Should've Known Better' og skal fremføres af 21-årige Soluna Samay. Sammen med Remee og Isam B, der begge har været med til at skrive nummeret, ledte Chief 1 efter et uskrevent blad, som kunne synge nummeret. Derfor loggede han på Facebook.

- Facebook for mig er den nye opdagelsesplads. De næste tre artister, jeg skal arbejde med, er fra Facebook. Så jeg sendte en note ud, som sagde at jeg søgte en sangerinde. Lige pludselig var der én, der anbefalede mig, at jeg tjekkede Soluna ud, og jeg tænkte "Fuck, hvor fanden kom hun fra!?", fortæller Chief 1 til dr.dk/grandprix.

Fedt at være medSelvom Chief 1 har produceret musik for et hav af stjerner, som fx Nik & Jay, Ace of Base og Love Shop, er det at være med i Melodi Grand Prix noget ganske specielt. For ham er det noget helt unikt, at få lov til at præsentere et helt nyt nummer til Grand Prix'et.

- Som sangskriver har du muligheden for at få tre minutter i prime time foran to millioner mennesker med en sang, som der aldrig er nogen der nogensinde har hørt før. Det kan du ikke andre steder, siger Chief 1.

For Chief 1 er det også en mulighed for selv at komme i søgelyset - i alle andre sammenhænge er det altid artisten, der er fokus på, mener han, og derfor bliver sangskriveren tit ikke anerkendt.

- Ordet sangkonkurrence, synes jeg bare, er tiltrækkende. Jeg synes, det er fedt, at der bliver fokuseret på sangskrivningen. Det er en meget artistbaseret verden, vi lever i. Folk glemmer, at Britney ikke skriver sine egne sange, siger han.

Chief 1 mener desuden, at vi bør lade os inspirere af vores svenske naboer, som har en meget rig sangskrivertradition.

Fra Kølig Kaj til Gigantium 2012Meget har ændret sig, siden første gang Chief 1 var med i det danske Grand Prix. Dengang hed sangen 'Stemmen i mit liv' og blev sunget, eller nærmere rappet, af Kølig Kaj. Selvom sangen vandt den danske konkurrence, blev det kun til en 16. plads til Eurovision i Dublin. Men dengang var Melodi Grand Prix noget ganske andet end i dag.

- I 1997 havde vi et kæmpe liveband. Det var så fucked up. Det var sidste år inden man gik over til sing-back, og jeg kom med et rap-track som er så meget baseret på rytmeboks, og skulle have det spillet af et 16-mandsorkester med gamle mennesker på 40-50 år, fortæller Chief 1, der selv snart runder de 42 år.

Selvom Chief 1 på den ene side savner charmen ved at have et live-orkester med, mener han, at der nu er meget bedre mulighed for at andre genrer som fx hiphop og dance, kan finde vej til Grand Prix'et.

Han mener desuden også, at det er blevet vigtigere at få den helt rigtige artist, til at fremføre sit nummer. Hvor folk før kom til at holde af solisterne med tiden, er det i dag vigtigt at de har noget at komme med fra starten. Men hverken i 1997 eller i dag lader Chief 1 sig styre af andres mening.

- Når folk siger: "Det kan man ikke", så siger jeg: "Jo! Det kan man godt!", siger den nu tredobbelte Grand Prix- sangskriver.

Se Chief 1, Remee og Soluna Samay i aftenshowet i aften kl 19.00 på DR1

Facebook
Twitter