Christina Undhjem

Norske Christina Undhjem har før været med i norsk Melodi Grand Prix. Nu debuterer hun som deltager sit andet hjemland, Danmark, med en ballade skrevet af Bryan Rice og Mads Haugaard.

Om solistenNorske Christina Undhjem hittede med det danske band YouKnowWho i 1995. I 1997 debuterede hun som soloartist med albummet 'Watching You'. I Danmark har vi bl.a. oplevet hende i selskab med Ida Corr i duoen 'Sister'; på julehittet 'Let Love Be Love' i selskab med Juice og S.O.A.P. og som den kvindelige vokal på Nik & Jay-hittene 'Én dag tilbage' og 'Ka' du høre hende synge'. Ud over karrieren som sangerinde er Christina sangskriver og har bl.a. været med til at skrive Maria Lucias hit 'Taking Back My Heart' fra 2004. Christina Undhjem har tidligere deltaget i det norske Melodi Grand Prix. I 2006 med sangen 'My Dream' og i 2007 med sangen 'Here'.

Om komponisterne og tekstforfatterne

Brian Risberg Clausen og Mads Haugaard har sammen skrevet balladen 'Underneath My Skin', der handler om afmagten ved at miste. Brian Risberg Clausen er bedre kendt under kunstnernavnet Bryan Rice. Han udgav sit første album for tre år siden og er i øjeblikket i gang med sit tredje album, der udkommer i første halvdel af 2009. Mads arbejder til dagligt som producer og sangskriver og har bl.a. skrevet og produceret for Julie Bertelsen, Nikolaj Christensen fra Nikolaj og Piloterne og Sanne Salomonsen. Han har tidligere bidraget til Dansk Melodi Grand Prix som sangskriver - i 2006 skrev han Christina Blonds 'Make this Night Forever', og i 2007 var han med til at skrive Annika Askmans 'Fly'.

CHRISTINA UNDHJEMS BLÅ BOG

Hvorfor har du sagt ja til at stille op i Melodi Grand Prix?- Jeg har deltatt i Norsk Melodi Grand Prix de 2 siste år, som var både spennende og inspirerende. Så da invitasjonen kom om å få delta i Danmark ble jeg smigret, da det er "mitt andre hjemland" etter å ha bodd der i 13 år. Ikke minst har sangen også en flott tekst og melodi som jeg gærne vil dele med publikum. Som artist er jo eksponeringen rundt Melodi Grand Prix også positivt.

Hvad er dit første Grand Prix-minde?- Da Norske Secret Garden vant med 'Nocturn' i 1995. Elsker den type musikk og var sååååå glad for, at et sådant type musikkverk vant alle folks hjærter.

Hvilken sang vil du helst synge som duet med Birthe Kjær?

- Hahaha… aaaner det ikke... men jeg har vært med å skrive en sang 'Lige om lidt', som kom med på hennes nye plade!

Hvad mener du kendetegner en god Grand Prix-sang?- Jeg heier på mer kvalitet og stemning, som alle forstår, og som er gjenkjennbar, en som folk gjerne synger med på etter at have hørt den på radio noen ganger. En de nynner med på! Men nå er det jo ALT, som kan tenkes som vinner, som f.eks. finske monstere ;-)

Beskriv den sang, som du optræder med, med nogle stikord!

- Sårbar, flott og fengende!

Hvordan forbereder du dig til det store show i Herning?- Have det sjovt og øve og ta det, som det kommer!

Hvad var den første plade, du købte - og hvad er den sidste, du har købt?- Whitney Houston 'How Will I Know' og Gino Vannelli 'Canto'.

Hvad er det mest mærkelige, du er kommet til at tænke på, mens du har optrådt på en scene?- Kan ikke svare! Tenker så det knaaaaaaser!

Hvis du vinder i Herning, hvem er så den første, du ringer til?

- Mine kjære foreldre, eller Bent Jacobsen fra Dalakopa - Norges beste gammeldans-band!!!!!

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk