Christopher Brandt

'Emma' handler om at have dummet sig - igen. Den unge sanger Christopher Brandt har selv skrevet pophittet sammen med den tidligere MGP-vinder Sisse Marie.

'Emma' handler om at have dummet sig - igen. Den unge sanger Christopher Brandt har selv skrevet pophittet sammen med den tidligere Sisse Marie.

Christopher Brandt har sunget lige siden han som helt lille stod i stuen med støvsugerslangen som mikrofon. Dog satsede han i første omgang på en helt anden karriere - nemlig som ishockeyspiller i Rungsted, hvor han spillede i 11 år.

Hans første musikalske optræden var i forbindelse med et ishockeystævne i Sverige, hvor han sang den danske nationalsang for et fyldt stadion, og den oplevelse fik åbnet hans øjne for en musikalsk karriere. Siden har han medvirket i adskillige musicals i Rungsteds kulturhus Trommen.

Christophers store musikalske forbilleder er Preben Kaas, Dario Campeotto og Otto Brandenburg, og han lytter generelt til, hvad han selv betegner som "de gode gamle klassikere". Han elsker Melodi Grand Prix og deltager i showet for at dele sin Grand Prix-glæde med resten af Danmark.

Og han lover at bidrage med hudløs ærlighed på scenen i Ballerup Super Arena, hvor danskerne godt kan regne med at se Christopher i dobbeltradet blæser med guldknapper eller lignende outfit, der leder tankerne mod Danmark i 50'erne.

OM SANGSKRIVERNE

'Emma' er et popnummer, der handler om at have dummet sig - igen.

Sangen har Christopher Brandt selv skrevet - sammen med sin gode veninde Sisse Søby. Sisse fik sit musikalske gennembrud, da hun i 2001 vandt børnenes Melodi Grand Prix, MGP, med sangen 'Du har brug for mig'.

Siden har hun arbejdet som solist, model og sangskriver.

Christopher Brandt har selv skrevet Emma sammen med veninden Sisse Marie. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR)

BLÅ BOG: CHRISTOPHER BRANDT

Hvad håber du, at få ud af at være med i Melodi Grand Prix?- Jeg håber naturligvis at løbe af med sejren - og mærke suset i kroppen, når jeg skal give den gas på scenen.Beskriv den sang, som du skal synge, med nogle stikord! - Hvordan skiller din sang sig ud i mængden?- Det er et ærligt, humoristisk og hamrende godt nummer. Det er en smule svært at vurdere hvordan den skiller sig ud, da jeg jo ikke har hørt de 9 andre numre, men i det hele taget er det et friskt popnummer med et dejligt pift af drengerøv!

Hvordan kan du forny dansk Melodi Grand Prix?

- Jeg vil så vidt muligt trække det gamle Grand Prix med ind i det nye.

Danmark går efter sin tredje Eurovision-sejr i Düsseldorf til maj. Forklar, hvorfor du kan vinde!- Jeg mener, at jeg har hvad der skal til, og så jeg hader at tabe!

Hvad er det første, du tænker på, når jeg siger: "Melodi Grand Prix"?- Sangen 'To lys på et bord'.Hvad er din yndlings-sang fra Melodi Grand Prix, og hvorfor?- Det er svært. Tror jeg har 3: Otto Brandenburg 'To lys på et bord', Dario Campeotto 'Angelique' og Tommy Kenter, Lise Dandernell & Hanne Boel med 'Piano'.Hvilken af Tommy Seebachs mange Grand Prix-sange vil du helst lave en coverversion af?Jeg tror det er svært at efterleve - men det skulle være 'Under stjernerne på himlen'. Synes det er en super god sang og så har den en god historie.Hvis du skulle være en stjerne fra grandprix-historien for en aften, hvem skulle det så være - ABBA, Dana International eller Brdr. Olsen? - Eller en helt fjerde?- Dario Campeotto eller Otto Brandenburg.Hvad er det største øjeblik, du har oplevet som sanger/musiker, indtil videre?- Jeg tror det må være da jeg sang nationalsangen som 15-årig på direkte tv, til en ishockeyfinale på TV2. Der kom det føromtalte sus, som er ubeskriveligt.Mottoet for årets Eurovision Song Contest er 'Feel Your Heartbeat'. Hvad får dit hjerte til at slå lidt hurtigere?- Det modsatte køn og at stå på scenen.Hvis du vinder i Ballerup, hvem er så den første, du ringer til?- Uh, det aner jeg ikke. Tror det bliver den første i telefonbogen.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5328a53b6187a21a38d59cbehttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:533ff1226187a219487549d0http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532716506187a21a38d587cbhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532716136187a21a38d587a2

FacebookTwitter