Claus Christensen

Claus Christensen stod bag Grand Prix-vinderen 'Drama Queen'. Nu skal han selv på scenen som solist med en sang skrevet af Nordstrøm og Lise Cabble. - Jeg er i rigtigt gode hænder, siger han.

Om solisten:Sidste gang danskerne oplevede Claus Christensen på DR1 var, da han ledede og sang med i Gentofte Gospelkor, som kom i semifinalerne ved 'Talent 2008'. Tidligere har han brugt sin stemme som backingsanger, i tegnefilm og i teaterstykker. Som sangskriver og tekstforfatter var han med til at skrive S.O.A.Ps megahit 'This is how we party', flere af Blå Øjnes numre og sangen 'Daydream nightmare' fra filmen 'Blå mænd'. Men nu er han klar til en solokarriere. Det er første gang, Claus stiller sig i front på scenen og synger ved Dansk Melodi Grand Prix. I 2007 var Claus med til at skrive DQ's vindersang 'Drama Queen', og sidste år var han med til at skrive sangen 'Until we're satisfied', der blev fremført af Kendra Lou.

Om komponisterne og tekstforfatterne:Troels Holdt, Lars Malm og Lise Cabble har sammen skrevet og komponeret sangen 'Big Bang Baby'. Troels Holdt og Lars Malm har arbejdet sammen i mange år og dannede i 2004 bandet Nordstrøm, der blandt andet står bag hits som 'Berlin', 'Du og Jeg' og 'Endnu Én'. Lise Cabble var en af kvinderne bag Grand Prix-vinderen fra 1995, 'Fra Mols til Skagen', og til daglig arbejder hun som studiesanger og sangskriver for bl.a. Sanne Salomonsen og Johnny Deluxe.

CLAUS CHRISTENSENS BLÅ BOG

Hvorfor har du sagt ja til at stille op i Melodi Grand Prix ?- Grunden til at jeg har valgt at stille op til Melodi Grand Prix som artist er, at jeg synes, det har været en ære samt rigtig sjovt og udfordrende at være med de sidste par år som sangskriver/ tekstforfatter, og da Lise Cabble og Nordstøm-drengene spillede sangen for mig, tænkte jeg "hold kæft, hvor er det fedt", og så blev jeg super glad, da de valgte mig til at synge den.

Hvad er dit første Grand Prix-minde?

- Mit allerførste Grand Prix-minde er 'Digge-lou Digge-ley' med Herreys, De gyldne sko, skjorterne og koreografien - det synes jeg var super fedt som barn!

Hvilken sang vil du helst synge som duet med Birthe Kjær?- Så skulle det nok være 'Chill' med Anna David - super lækkert nummer, rigtigt glad og sommeragtigt, jeg tror, at Birthe Kjær og jeg kunne lave en fed version af den. Eller det kunne også være Tommy Seebachs og Ivan Pedersens 'Du det dejligste' som er en sang, jeg elsker utroligt højt. Men jeg er da også frisk, hvis Birthe Kjær selv har nogle forslag.

Hvad mener du kendetegner en god Grand Prix-sang?- Efter min mening indeholder en god Grand Prix-sang en fængende melodi, stærkt sceneshow og smuk lyrik, og det er jo et af Lise Cabble og Nordstøms fantastiske talenter, så jeg er i rigtigt gode hænder!

Beskriv den sang, som du optræder med, med nogle stikord!- Sangen, jeg skal synge, hedder 'Big Bang Baby', og den handler om forelskelse, evolution, om at flyve og aldrig falde ned, og at ægte kærlighed vokser, udvikler sig gennem hele livet og bliver ofte til noget større og andet, end man umiddelbart troede, da man faldt ind i den.

Hvordan forbereder du dig til det store show i Herning?- Jeg forbereder mig ved at spille squash med min fætter hver anden dag, løbe, dyrke yoga og drikke en masse kaffe, så jeg kan nå det hele. Og for at træne konkurrence-elementet forsøger jeg at spille diverse brætspil med mine venner og familie, for at vende mig mere til både at vinde og tabe, måske er det fordi jeg er en super dåååårlig taber!Hvad var den første plade, du købte - og hvad er den sidste, du har købt? - Den første plade, jeg købte var Madonnas 'Who's That Girl, og den sidste, jeg har købt, er Medinas 'Kun for mig' - fantastisk sang/budskab. Anne Linnets sidste plade med sangen 'Kan jeg gøre noget' købte jeg samme dag, og de kører begge på repeat på min iPod.

Hvad er det mest mærkelige, du er kommet til at tænke på, mens du har optrådt på en scene?- Puh, det er et svært spørgsmål! Hmm, jeg er utroligt klodset og har væltet på scenen, revnet mine bukser, givet mig selv en blodnæse, fordi jeg kom til at banke mikrofonen ind i den. Så for det meste prøver jeg at koncentrere mig om at være til stede, og huske ikke at komme til skade, men det sker desværre alt for ofte alligevel, og så tænker jeg kun på, at showet må fortsætte. Måske er det også netop derfor, jeg i de sidste mange år har siddet i baggrunden som sangskriver. For hvis jeg kan være klodset på en scene, så skal i se mig på krykker, ikke et kønt syn. Men jeg har optrådt siden jeg var barn, så jeg tror nok det skal gå. Krydser fingre!Hvis du vinder i Herning, hvem er så den første, du ringer til? - Hele min dejlige familie er i Herning og se showet, så dem skal jeg ikke ringe til. Så det bliver nok min veninde Michelle i New York, som desværre ikke kan være i Herning og se showet, fordi hun lige har fået en lille søn. Og dernæst dem i mit vidunderlige slæng af venner, som ikke kan komme til Herning.

FacebookTwitter