Conchitas triumf: Der er ikke flere østrigske flag tilbage i København

Men det er der heldigvis råd for. De regnbuefarvede flag med et bestemt navn på, lyser op i hovedstaden.

Conchita Wurst fik stort bidrag i finalen. Og hun er tilsyneladende også superpopulær blandt eurovision-fans. (Foto: Andres Putting © EBU)

Det er Eurovision-aften. Og flere steder i Københavns indre by er ellers halvtomme pladser blevet lavet om til en frådende folkefest.Det er blandt andet tilfældet på Regnbuepladsen, der ligger skråt bag Rådhuspladsen. Pladsen er proppet med mennesker, mange i regnslag, andre er mænd i kjole og med diademer på. De har én fælles stjerne: Dragqueen-sangerinden Conchita Wurst fra Østrig.Faktisk er Conchitas stjerne så høj, at der ikke er flere østrigske flag tilbage i København, fortæller Ulla Neubauer. Hun sidder i et telt på Regnbuepladsen med en stak regnbuefarvede papirflag foran sig. Med en stor tusch skriver hun dragqueens' navn på hvert enkelt.

(Foto: Christine Hyldal © DR)

Kun et østrigsk flag tilbage- Jeg har hørt, at ikke engang boghandlen i lufthavnen har flere østrigske flag, fortæller hun til dr.dks udsendte reporter.Det skaber et problem, for der er stor efterspørgsel på østrigske flag denne aften.- Der kom en dreng hen i teltet her og ville købe det sidste østrigske flag, jeg havde. Men det fik han ikke lov til, for jeg er selv østriger. Så vi lavede et dansk flag om til et østrigsk, fortæller Ulla Neubaer.Går som varmt brødTil gengæld poppede en god idé op - og Ulla har indtil videre brugt fire timer denne aften på at skrive "Conchita" på de regnbuefarvede flag.- De går som varmt brød, bedyrer hun.Noget tyder på, at hun har ret. For foruden især svenske og britiske flag, lyser Ullas flag op i det tiltagende våde mørke.

Facebook
Twitter