Da Anne Herdorf gjorde Logan nervøs

En ukendt 19-årig dansker fik den irske Grand Prix-konge til at ryste i bukserne, da hun sang 'En lille melodi'. Hør Anne Herdorf fortælle sine Grand Prix-erindringer.

"En sang kan bli' til mere end du tror" - sådan lyder slutningen af omkvædet i vindersangen fra Dansk Melodi Grand Prix 1987.

Sangen hed 'En lille melodi' og dens forudsigelse skulle i den grad vise sig at holde stik for den dengang totalt ukendte 19-årige Anne Cathrine Herdorf, der fremførte dens linjer.

- Jeg synes, at det var en fin sang og tænkte, at det kunne være sjovt, fortæller Anne i fjerde del af serien her på dr.dk/grandprix, hvor Grand Prix-stjernerne fortæller om deres personlige oplevelser med Danmarks nok mest elskede tv-show.

- Resten kender vi jo. Så gik det over stok og sten i Tivolis Koncertsal, erindrer hun.

Vandt suveræntAnne Cathrine Herdorf vandt suverænt den danske finale det år. 'En lille melodi' havde inkasseret hele 40 point, da alle stemmer var afgivet, mens veteranen Birthe Kjærs humørfyldte 'Hva' er du ude på?' tog sig af 2. pladsen med blot 22 - og altså næsten halvt så mange - point som Annes sang.

Annes kendskab til Grand Prix'et forud for sin deltagelse i konkurrencen var dog ikke stort:

- Jeg var ikke så langt inde i Dansk Melodi Grand Prix. Min far er meget til jazz, og min mor er til Giro 413. Det hele er et skønt sammensurium, mindes hun.

Det skræmte dog ikke den unge teenagepige med det sorte krøllede hår og den store, klare stemme:

- Man tog tingene som de kom, og man hoppede ud i det på en hel anden måde, fortæller Anne om sin unge alder.

Tordenskiolds soldaterDet gåpåmod Annes unge alder bibragte hende, skulle dog hurtigt vise sig nødvendigt:

- Det store maskineri gik først op for mig, da jeg kom ind til generalprøven. Det gik op for mig, hvem der skulle være med, fortæller hun og fortsætter:

- Det var jo alle Tordenskiolds soldater, jeg skulle stå og synge mod - Birthe Kjær, Johnny Reimar, Lille Palle og Dorthe Kollo. Alle var der!

Tordenskiolds soldater gjorde dog hverken fra eller til, og Anne skulle af sted og forsvare den danske Grand Prix-ære i Eurovision Song Contest, der det år blev afholdt i Bruxelles.

Johnny Logan rystede i bukserneI det belgiske blev hun hurtigt udråbt til én af årets favoritter og legendariske Johnny Logan, der senere vandt hele konkurrencen (for anden gang), så Danmark og unge Anne Cathrine som sin hårdeste konkurrent.

- Han var rimelig nervøs, for han syntes, at vores sang var helt fantastisk, husker Anne, der ikke havde gjort sig mange tanker om sin egen favoritværdighed:

- Jeg havde slet ikke tænkt så langt, at jeg overhovedet skulle vinde det internationale, fortæller hun.

Da aftenen var til ende, og pointene gjort op havde Anne Herdorf sikret Danmark en flot femteplads, mens den nervøse Logan, som nævnt, tog sig af sejren. Og det er hun i dag meget godt tilfreds med:

- Jeg tror, det andet havde været voldsomt, slutter hun.

Se hele videoen med Anne Herdorf her på siden og følg med, når der i næste uge blændes op for den sidste nostalgivideo her på dr.dk/grandprix.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk