Da Kirsten Siggaard næsten fødte på scenen

Hun har vundet Grand Prix’et tre gange – og de to gange, hvor hun var gravid, indbragte de bedste resultater. Mød kvinden, der fik selveste Céline Dion til at kredse om sig.

Kirsten Siggaard er i sandhed en dansk Grand Prix-institution. Hun vandt intet mindre end tre gange sammen med Grand Prix-partneren Søren Bundgaard - i 1984, 1985 og 1988.

Ved Eurovision Song Contest bibragte hun Danmark de bedste resultater siden Grethe og Jørgen Ingmanns sejr tilbage i 1963. Det var hende, der i 1984 skubbede Søren i poolen. Og endelig har kvinden med det karakteristiske mellemrum mellem fortænderne en helt særlig flair for at koble graviditet og Grand Prix-deltagelse smukt sammen.

Den første Grand Prix-sejr med sangen 'Det' lige det' var lidt af en overraskelse, fortæller hun i tredje del af serien her på dr.dk/grandprix, hvor Grand Prix-stjernerne tænker tilbage på deres personlige oplevelser med Dansk Melodi Grand Prix.

En rigtig lokumsmelodi- Jeg kan huske, da vi var i studiet og indspille den. Dér sagde teknikeren, at han syntes, det var sådan en rigtig lokumsmelodi. Den sagde ham ikke noget. Jeg tror nok, han har ændret mening, griner Kirsten.

I 1984 var hun gravid, men det forhindrede ikke deltagelsen i Eurovisionen, der dette år blev afholdt i Luxembourg.

- Jeg var jo bare en lille smule gravid dengang, så jeg skulle selvfølgelig passe på, og passe på stemmen, men der var fest og ballade på vores hotel om aftenen - og det var bare så sjovt, erindrer hun.

Kirsten var tilfreds med resultatet, der blev bragt hjem til Danmark:

- Vi førte jo afstemningen, indtil vi selv skulle afgive stemmer, så vi lå på førstepladsen et stykke tid. Det var jo helt fantastisk!

'Det' lige det' endte på en meget flot 4. plads.

Favoritter i GöteborgÅret efter vandt hun igen Dansk Melodi Grand Prix, også denne gang sammen med Søren Bundgaard og en sang, der bar titlen 'Sku' Du Spørg' Fra No'en?'.

Om det var dårlig lyd eller manglende graviditet melder historien ikke noget om, men dette års placering som nummer 11 var noget mere beskeden, end triumfen året før.

Et par sange og stilskift senere vendte Kirsten og Søren i 1988 atter tilbage til den gode gamle Grand Prix-opskrift med en sang, der fik et kækt tvist, da den tredje sejr viste sig at være i hus - 'Ka' du se hva' jeg sa'?' blev sendt af sted til Eurovisionen.

Højgravid Kirsten betog Céline DionKirsten var igen gravid, og denne gang længere henne, end hun havde været under Grand Prix'et i 1984. Det var således en sprængfarligt højgravid Kirsten Siggaard, der besteg den europæiske Grand Prix-scene, der dette år var rykket til Dublin.

Hun fødte ikke på scenen, men det var lige ved og næsten. Hun modtog opmærksom og beundring fra alle sider - inklusiv en meget betaget Céline Dion, der selv gik og drømte om børn - og førte Danmark op i toppen på Eurovisions-pointtavlen med en fænomenal flot 3. plads.

Efter den flotte placering og fødslen af sit andet barn så Kirsten sig så småt om efter nye græsgange, og det har blandt andet budt på adskillige musical- og revyroller. Hun er dog glad og taknemmelig over at have været en del af Grand Prix'et, som har en helt særligt plads i hendes hjerte:

- Det var nogle glade dage, slutter Grand Prix-legenden, der altså næsten fødte på scenen.

Se hele videoen med Kirsten Siggaard her på siden og følg med, når der kommer nye nostalgivideoer hver uge på dr.dk/grandprix.

Facebook
Twitter