Damerne elsker Danmarks Grand Prix-håb: Han er en smuk viking!

Årets danske Eurovision-bidrag, Rasmussens 'Higher Ground', er yderst populær hos de nordiske konkurrenter.

- Smukke vikinger med virkelig gode vokaler, der synger en dejlig sang. Jeg elsker det!

Jo, de danske vikinger er i fuld gang med at charmere hele Europa forud for næste uges Eurovision Song Contest, og en af dem, der altså allerede er faldet for Rasmussen og vikingekorets charme, er Estlands deltager, Elina Nechayeva.

Hun kalder det danske Grand Prix-bidrag, 'Higher Ground', for en af sine favoritsange i årets konkurrence, og hun er langt fra ene om at rose den danske sang.

- Jeg elsker den slags etniske, mystiske vikingemusik. Det er en perfekt kombination af noget etnisk folkemusik og et pophit, lyder det fra Finlands deltager, Saara Aalto, der blandt andet er kendt for sin deltagelse i X Factor i Storbritannien, hvor hun blev nummer to i 2016.

Se deltagerne fra Estland, Finland, Sverige og Island tale om den danske sang i videoen øverst.

Overraskede med Rollo & King-cover

Årets Eurovision-deltagere fra de fem nordiske lande samt Estland var fredag aften samlet ved en reception i værtsbyen Lissabon, hvor deltagere, presse og fans kunne mingle og lære hinanden bedre at kende.

Og her var danske Rasmussen en ombejlet herre.

Blandt andet hev det islandske hold den danske viking med op på scenen for at fremføre Rollo & Kings Grand Prix-hit fra 2001, 'Never Ever Let You Go'.

Ros fra Sverige

Benjamin Ingrosso, der i år repræsenterer Sverige, er også vild med den danske sang - som i øvrigt er skrevet af to svenskere.

- Den er så kraftfuld, og der er masser af vikingestemning i den. Melodien lyder som noget fra 'Arn'-filmene, siger han.

I videoen her kan du se deltagerne fra de fire lande holde sagstale for deres sang og fortælle, hvorfor netop de fortjener Danmarks 12 point i år.

OBS! Norges deltager, Alexander Rybak, var ikke til stede ved receptionen.

Facebook
Twitter