Danmark

Emmelie de Forest - Only Teardrops

(Foto: Michael Søndergaard © DR)

Emmelie de Forest er 20 år gammel, men har allerede været udøvende sanger i 10 år.

Som navnet indikerer, er Emmelie de Forest et sandt naturbarn fra Norden: barfodet og med en helt særlig magi omkring sig. Med sin autentiske personlighed og unikke stemme besidder hun et sandt kunstnerisk talent.

Emmelie er født og opvokset på landet og har altid elsket at bo tæt på naturen. I dag er hun bosat i den danske hovedstad København, hvor hun benytter sig af de mange kulturelle og kulinariske tilbud, byen er kendt for.

'Only Teardrops' er en sang, der giver én noget at tænke over: hvordan behandler vi hinanden, og hvordan behandler vi verden? Men samtidig giver den også håb for fremtiden.

Lise Cabble er hovedsangskriveren på 'Only Teardrops'. Hun har to gange tidligere stået bag de danske bidrag til Eurovision: I 1995 'Fra Mols til Skagen' og i 2011 'New Tomorrow'. Begge sange blev nummer fem i Eurovision. De øvrige sangskrivere, Julia Fabrin og Thomas Stengaard deltager i Eurovision for første gang.

https://www.youtube.com/watch?v=hMHcHq4M0PU

Danmark i Eurovision

Danmark debuterede i Eurovision i konkurrencens andet år, i 1957, hvor det blev til en tredjeplads med 'Skibet skal sejle i nat'. Siden da er det blevet til mange fine placeringer, specielt i 1980erne, hvor både Hot Eyes og Birthe Kjær hentede en tredjeplads hjem til Danmark med henholdsvis 'Ka' du se hva' jeg sa'?' og 'Vi maler byen rød'.

Rollo & King blev nummer to i Parken i 2001 med 'Never Ever Let You Go', mens de to absolutte højdepunkter selvfølgelig er Danmarks to sejre. Den første kom i 1963, hvor Grethe og Jørgen Ingmann leverede den udødelige 'Dansevise', og Brødrene Olsen trådte i ægteparrets fodspor i 2000, hvor de fik hele Europa til at synge med på 'Fly on the Wings of Love'.

https://www.youtube.com/watch?v=Du1QG6Tkn2A

Facebook
Twitter