Danmark får den bedste Grand Prix-placering i flere år: Det er jo vanvittigt!

Med 226 point og en femteplads hos seerne har Danmark ikke oplevet samme Grand Prix-succes siden 2014. Rasmussen og det danske hold er fulde af lykke efter finalen.

- For satan en rutsjetur. Vi blev slagtet af juryen, men dem, der tæller, er seerne og alle dem ude i verden, som har stemt på os som de femtebedste her i Eurovision! Det er jo vanvittigt, lyder det fra en lykkelig Rasmussen umiddelbart efter lørdagens Grand Prix-finale.

Spændingen i den danske lejr blev mere og mere intens som offentliggørelsen af seer-stemmerne skred frem, og Danmarks chancer for pæne point kun blev større og større.

Og forløsningen kom, da danskerne fik en utrolig femteplads i seer-afstemningen. Det udløste nemlig en samlet flot niendeplads til de danske vikinger i finalen i Eurovision Song Contest.

Overvældet dansk lejr

Den danske viking har brugt de sidste to uger på at forberede sig til aftenens store show. Men de var ikke forberedt på flot et resultat.

- Vi fik en en samlet niendeplads. Det havde jeg selvfølgelig håbet på, men egentlig også kun turde drømme om, siger en tydeligt overvældet Rasmussen efter finalen.

Den danske tv-kommentator Ole Tøpholm er ligeledes overvældet af det fantastisk resultat for Danmark.

Han vurderer, at det er den mest nervepirrende afgørelse nogensinde for Danmark.

- Undervejs i afstemningen nåede man lige at få en nedtur på humørskalaen. Men at vi så kommer så stærkt igen er fuldstændig vanvittigt. Jeg har ikke oplevet noget lignende set med danske briller, siger Ole Tøpholm, der har kommenteret det internationale Melodi Grand Prix for ottende år i træk.

Ikke set siden Basim

188 point tildelte de europæiske seere Danmark. Og det betyder, at danskerne i kombination med jurystemmerne kunne hale 226 point i land i sidste ende.

Man skal tilbage til 2014 med Basims 'Cliche Love Song', der også fik en niendeplads, for at finde en lignende dansk succes.

Og det har gjort stort indtryk på DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

- Jeg er fuldstændig, overdrevet lykkelig! Vi tog hertil med håbet om at komme Top 10, og det gjorde vi. Det er simpelthen ikke til beskrive. Jeg er så tophamrende glad og så stolt af de danske musikere, lyder det umiddelbart efter finalens afslutning fra Jan Lagermand Lundme.

I den danske lejr vurderer underholdningschefen, at danskerne gjorde lige præcis dét, vi er dygtige til.

- Det var et helstøbt koncept, en pissegod sang og god performance. Vi stod ved det, vi kom med og ville ikke lefle. Vi lykkedes bare med at være danske på dén scene med dét vi er bedst til; nemlig en ægte sang, siger han.

Facebook
Twitter