Danmark sætter ny Grand Prix-rekord: Folk er fuldstændig mundlamme

Tirsdag havde det danske grand prix-håb, Anja, sin første prøve forud for næste uges Eurovision. Med på scenen havde hun en rekordstor overraskelse.

- Dette er vinderen af Eurovision Song Contest 2017!

Sådan lyder en af de utallige positive kommentarer på YouTube til videoen af Danmarks Grand Prix-prinsesse, Anjas, første prøve forud for næste uges Eurovision.

Andre kalder hendes prøve på nummeret 'Where I Am' "perfekt", mens andre igen mener, at Anja har den måske største stemme blandt alle årets 42 solister, som dyster i popkonkurrencen, der i år afholdes i Ukraines hovedstad, Kiev.

Sikker på scenen

DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, er da også en glad mand efter tirsdagens prøve.

- Det gik faktisk rigtig, rigtig godt. Anja er så professionel og sikker på en scene, og jeg har aldrig prøvet at være af sted, hvor vi har haft så meget overskud til at gå ned i små detaljer til den første prøve. Hun er fantastisk, siger Jan Lagermand Lundme.

Også hovedpersonen selv er tilfreds med sin første prøve på den store Eurovision-scene.

- Det var mega-megafedt, og det meste var perfekt. Så jeg glæder mig meget til at vise seerne showet, siger Anja.

Rekordlangt fyrværkeri

I forhold til optrædenen, som Anja vandt Melodi Grand Prix i Herning med i februar, er der sket nogle væsentlige ændringer, når hun går på scenen foran hele Europa i den anden af to semifinaler torsdag i næste uge.

Ikke alene er grafikken blevet ændret til mere blå og gyldne farver, Anja har også fået et helt nyt outfit - og så skriver hun faktisk intet mindre end Eurovision-historie.

I de sidste 50 sekunder af showet bliver scenen nemlig badet i et gyldent fyrværkeri-vandfald - og det er dermed det længste fyrværkeri set på en Eurovision-scene nogensinde.

- Normalt bruger man 20 eller 30 sekunder, men vi har altså valgt hele 50 sekunder i år. Fordi Anja og sangen er så stærk, kan vi også godt putte noget ekstra på. Folk, der har lavet Eurovision i mange år, blev fuldstændig mundlamme, da de så det - "hvad har Danmark gang i?", hørte jeg dem sige. Det er vildt, at det er lykkedes, siger Jan Lagermand Lundme.

Koreografien til Anjas optræden er ændret en smule siden den danske finale. Blandt andet sætter Anja sig ned på knæ i sidste del af nummeret. (Foto: Andres Putting/EBU)

Optræder i buksedragt

Den røde kjole fra den danske finale er blevet skiftet ud med en buksedragt, hvor bukserne er i grønne nuancer og toppen fersken-farvet.

Kjolen er designet af den populære danske designer Elsa Adams, men Anja selv har også været med i tilblivelsen af kjolen.

- Vores idé var, at vi ville gå efter et havfrue-70'er-regnbueis-look. Og at det skulle være ungt, friskt og sjovt. Jeg er rigtig glad for mit nye outfit, siger Anja.

Eurovision Song Contest afholdes over tre aftener i næste uge med semifinaler tirsdag den 9. og torsdag den 11. maj samt den store finale lørdag den 13. maj.

Anja har smidt kjolen og i stedet fået sig en ny buksedragt, som er designet af Elsa Adams. (Foto: Andres Putting/EBU)