Danmarks Grand Prix-håb imponerer konkurrenterne: Hun er en af de bedste i verden

Den danske Eurovision-deltager, Anja, er yderst vellidt blandt sine konkurrenter, der roser både hendes sang og hendes vokal.

Smil! Blitz! Kram!

Anja, der i den kommende uge repræsenterer Danmark ved årets Eurovision Song Contest i Kiev, er en af de mest ombejlede deltagere i årets konkurrence.

Det behøver man ikke være dansk journalist for at kunne se.

Hvor end hun bevæger sig i den ukrainske hovedstad, står den internationale presse og de tusindvis af fans på spring til at lave et interview, tage en selfie og få et kram med den 21-årige dansker.

Søndag mødte Anja sin landsmand Isaiah, der repræsenterer Australien i årets Eurovision med sangen 'Don't Come Easy'. (Foto: Jens Grønbech/DR)

Den bedste sanger i Eurovision

Men det er ikke kun presse og fans, der er vilde med Anja.

Også adskillige af hendes konkurrenter i årets Eurovision bøjer sig i støvet for den lille dansker med den store stemme.

- Vi elsker Anja! Hun er en fantastisk kvinde og kunstner. Anja er - med hånden på hjertet - en af de bedste kvindelige vokalister i verden. Hun er absolut den bedste vokalist i konkurrencen, lyder det eksempelvis fra den norske duo JOWST.

Også fra den svenske og den islandske deltager er der flotte ord til Anja.

- Den danske sang er faktisk er af mine favoritter i år. Jeg synes, den er virkelig god, og Anja er en virkelig dygtig sangerinde, siger svenske Robin Bengtsson, mens Svala fra Island stemmer i:

- Hun er fantastisk. Jeg elsker sangen. Hun er så smuk og har en virkelig smuk stemme, lyder det fra Svala.

Se de øvrige nordiske deltagere holde sagstale for deres sang og fortælle, hvorfor netop de fortjener Danmarks 12 point, i videoen her.

Et hit hos Israels deltager

I løbet af ugen har flere af årets 42 deltagere også fremhævet Anja og sangen 'Where I Am'. Eksempelvis Israels deltager, Imri.

På et pressemøde, hvor han blev spurgt om, hvilken af årets sange han ville høre på repeat, hvis han havde blot én dag tilbage, svarede han:

- Anjas sang. Den danske. Det er en smuk sang.

Lørdag aften gav Anja og deltagerne fra de øvrige nordiske lande koncert midt i centrum af Kiev, og efterfølgende var de værter for et pressearrangement.

Se Anja overraske pressen i en akustisk session sammen med svenske Robin Bengtsson og norske JOWST i videoen her.

FacebookTwitter