Dansk Eurovision-joke skaber sensation i Sverige

Mød storfavoritten fra Sverige, Måns Zelmerlöw, og find ud af, hvordan en dansk påklædningsdukke af ham har skabt sensation i Sverige.

Thomas Skov, svenske Måns Zelmerlöw og en dansk påklædningsdukke. Forundret? Læs historien og find ud af, hvordan det hele hænger sammen. (Foto: Michael Wichmann © dr)

Sverige er – nok engang – storfavoritter til at vinde verdens største musikkonkurrence, Eurovision Song Contest. Manden, der repræsenterer de blå-gule farver, og har bragt vores naboland helt i front hos bookmakerne, hedder Måns Zelmerlöw.

Nu bliver det blå-gule sandsynligvis byttet ud med rødt og hvidt.

Dr.dks Thomas Skov har i hvert fald fået den svenske storfavorit til at skifte hold, og melde sig under de danske faner.

Der opstod hurtigt sød musik mellem Måns Zelmerlöw (til venstre) og dr.dks Thomas Skov.

Måns vild med påklædningsdukken

Dr.dk har nemlig lavet en påklædningsdukke af Måns Zelmerlöw iført rød-hvide underbukser med et tilhørende sæt bestående af blandt andet en fadøl, en hotdog og en rød-hvid klaphat.

Den tog Thomas selvfølgelig med og viste til Måns, da han havde sat den svenske deltager stævne til en snak om favoritstatus, musik – og danskhed.

Måns tog hurtigt påklædningsdukken til sig:

- The Danish remake. Det er perfekt!

Måns er vild med "The Danish remake". (© Billede fra Måns' Instagram)

The Danish remake går viralt

Påklædningsdukken er et spin-off af en dukke, svenskerne selv har lavet, hvor man kunne klæde Måns ud som østriger – logisk nok, da årets Eurovision finder sted i alpelandets hovedstad, Wien.

Men Måns er faktisk en fjerdedel dansk – hans bedstemor er fra Hillerød – så dr.dk har selvfølgelig lavet påklædningsdukken i en dansk version.

Påklædningsdukken i den oprindelige, østrigske version, og i den nye, danske remake.

Og den danske erobring af Sveriges Eurovision-deltager, der også er gået viralt under hashtagget #thedanishremake, er faldet i særdeles god jord på den anden side af Øresund.

Den svenske avis Expressen har skrevet om ”The Danish remake” på deres hjemmeside, og også Måns selv har lagt billeder af dukken på sin Instagram-konto.

Eurovision Backstage direkte fra Wien

Se dr.dks interview med Måns herunder og følg med Eurovision Backstage direkte fra Wien i aften fra kl. 20.30 lige her på siden, hvor vi hepper løs på vores elskede naboer.

Sverige er torsdag aften med i anden semifinale af Eurovision Song Contest. Finalen i Eurovision Song Contest 2015 er på lørdag, 23. maj.

Facebook
Twitter