Dansk favoritland trækker sig fra Grand Prix i København

Bosnien-Hercegovina opgiver at gøre comeback i Eurovision Song Contest næste år.

Dino Merlin fik en flot 6. plads for Bosnien-Hercegovina med 'Love in Rewind' i 2011. I 2014 må vi igen undvære landet i Eurovision.

Der bliver alligevel ingen bosniske balkanballader, når København næste år holder internationalt Melodi Grand Prix. Bosnien-Hercegovinas tv-station har nemlig meddelt, at landet opgiver at deltage i konkurrencen i 2014 som oprindeligt planlagt. Men man vil dog fortsat transmittere showene.- BHRTs ledelse har haft et møde i dag, hvor deltagelsen i Eurovision Song Contest 2014 var et af punkterne, der blev diskuteret. Det blev besluttet, at Bosnien-Hercegovina ikke vil vende tilbage til konkurrencen i København, skriver stationen i en pressemeddelelse.Sad også over i 2013Bosnien-Hercegovina annoncerede ellers i november, at de ville gøre comeback næste år efter at have siddet over i 2013 på grund af økonomiske problemer. Men de planer er altså nu opgivet.

Balkan-landet debuterede i Grand Prix i 1993 og har altid været en favorit hos danske seere og jurygrupper. Hele otte gange siden 1999 har Bosnien-Hercegovina været i Top 4 hos danskerne, hvis man tæller både semifinaler og finaler med. I semifinalen i 2004 scorede det års bosniske deltager, Deen, endda toppoint fra Danmark med sin 'In the Disco'.Dermed ser det lige nu ud til, at der bliver 37 deltagere i Eurovision i København mod 39 i Malmø i år. Antallet kan dog ændre sig helt frem til januar.

Facebook
Twitter