Dansk Grand Prix tilbage i Odense efter 21 år

For første gang siden 1993 bliver den fynske hovedstad vært for Dansk Melodi Grand Prix.

(© Odense Congress Center)

Ikke siden Tommy Seebach sang 'Under stjernerne på himlen' for 20 år siden, har der været Melodi Grand Prix i Odense. Men til næste år sker det igen.

Arena Fyn skal nemlig lægge rammer til den danske Grand Prix-fest lørdag 8. marts - og også til børnenes MGP ugen efter, 15. marts.

- Vi ved, at Odense kan løfte den opgave og skabe rammerne for et super flot show og en kæmpe fest for alle, siger DRs underholdningsredaktør Rasmus Ladefoged.

"Verdens øjne er rettet mod Danmark"

DR søger lige nu sange til konkurrencen. Her skal Danmark vælge en efterfølger til Emmelie de Forest, som skal stå på Eurovision-scenen i B&W-hallerne i København 10. maj.

- 2014 står i Grand Prix'ets tegn. Verdens øjne er rettet mod Danmark, fordi vi skal være værter ved Eurovision. Så Dansk Melodi Grand Prix og MGP bliver naturligvis noget helt særligt denne gang, lover Rasmus Ladefoged.

Der er sidste frist for at indsende sange til Dansk Melodi Grand Prix 2014 mandag 7. oktober. Når alle sange er sendt ind, vil en jury gå i gang med at udvælge seks sange. Derudover vil DR invitere fire danske kunstnere til at deltage på wildcards.

Danmark har været med i Melodi Grand Prix siden 1957. (© DR)

Odense vil boble af Grand Prix-stemning

Odenses borgmester Anker Boye glæder sig til, at det store show kommer til byen.

- På Fyn holder vi af fest og farver, og vi glæder os til at invitere hele Danmark med til to eventyrlige begivenheder, der uden tvivl vil begejstre både børn og voksne. I Odense ser vi frem til, at byen, som har fostret adskillige Grand Prix-vindere gennem tiden, skal syde og boble af Grand Prix-stemning, siger Anker Boye.

DR og Odense holder pressemøde om Dansk Melodi Grand Prix 2014 på byens rådhus på tirsdag 1. oktober kl. 13.

Facebook
Twitter