Dansk rockmusiker overrasker: Med i svensk Melodi Grand Prix

Trommeslageren i Carpark North, Morten Thorhauge, har sammen med sangskriverne Peter Bjørnskov og Lene Dissing fået en sang med i Melodifestivalen.

Morten Thorhauge (tv.) sammen med Lau Højen og Søren Balsner. Til sammen udgør de tre rockgruppen Carpark North. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Intet mindre end 2.771 sange blev indsendt til næste års udgave af det svenske Melodi Grand Prix, Melodifestivalen.

Af dem er 28 sange blevet udvalgt til at dyste i den nationale konkurrence, og blandt de 28 gemmer der sig faktisk en sang, der er skrevet af tre danske sangskrivere.

Det drejer sig om nummeret 'Last Breath', der har Carpark Norths trommeslager Morten Thorhauge samt det succesfulde sangskriver-makkerpar Peter Bjørnskov og Lene Dissing som afsendere.

Nummeret skal fremføres af den 20-årige svenske rapper og sanger Liam 'Liamoo' Cacatian Thomassen, der sidste år vandt talentprogrammet 'Idol' i Sverige og siden har haft et par hits i hjemlandet.

Hos de svenske bookmakere spås den unge stjerne allerede nu til at være blandt de største vinderkandidater i næste års konkurrence.

- Det er da meget sjovt, og vi er alle tre rigtig glade for det, men helt ærligt er det faktisk ikke noget, jeg har tænkt særligt meget over, siger en ydmyg Morten Thorhauge og fortæller, at sangen slet ikke var tænkt som en Grand Prix-sang.

Carpark Norths trommeslager, Morten Thorhauge, står sammen med Peter Bjørnskov og Lene Dissing, bag en af sangene i næste års svenske Melodi Grand Prix, Melodifestivalen. (© Copenhagen Records)

Endte i Grand Prix ved et tilfælde

Morten Thorhauge skriver primært sange til Carpark North, men sidder af og til og nørkler med andre projekter. Og på netop 'Last Breath' kom Peter Bjørnskov og Lene Dissing ind over, og sammen kreerede de en demoversion af sangen, som de efterfølgende sendte til en kontakt på pladeselskabet Universal i Stockholm.

Og vupti; inden trioen kunne nå at sige 'smörgåsbord', havde den svenske pladeselskabsmand, der var vild med sangen, hevet fat i 'Idol'-vinderen og fået ham til at skrive et rapvers til sangen.

Men i stedet for at blive udsendt som en almindelig single valgte man altså at indsende sangen til det svenske Melodi Grand Prix, Melodifestivalen.

Modsat Dansk Melodi Grand Prix løber svenske Melodifestivalen over hele seks uger i Sverige, og normalt er det det mest sete tv-program hvert eneste år hinsidan. Med andre ord; lidt af en platform at promovere sin musik fra.

- Jeg har fået at vide, at Melodi Grand Prix er kæmpestort i Sverige, og flere af mine svenske venner har da også skrevet 'what the fuck' og 'tillykke' til mig. Og Lau og Søren (bandmedlemmerne i Carpark North) synes også, det er spændende, siger Morten Thorhauge.

Mere seriøst end i Danmark

Peter Bjørnskov og Lene Dissing glæder sig også over at have fået en sang med i Melodifestivalen.

De to sangskrivere har de senere år haft massiv succes i Dansk Melodi Grand Prix, hvor de hele tre gange er blevet nummer to med de sange, de har haft med sammen.

I 2011 stod Peter Bjørnskov og Lene Dissing bag nummeret 'Sleepless' med Anne Noa, i 2013 dystede de med 'Ubreakable', der blev sunget af Mohamed Ali, og sidste år sang Ida Una deres sang 'One'. Alle sangene endte på en andenplads i Dansk Melodi Grand Prix efter henholdsvis A Friend In London, Emmelie de Forest og Anja Nissen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Makkerparret har desuden været med til at skrive Martin Jensens kæmpehit 'Solo Dance', der har hittet over store dele af verden i år.

- Det er klart en cadeau at blive udvalgt i Melodifestivalen. Der er en større seriøsitet omkring det i Sverige, og sangene har af samme grund også et liv efter showet, hvilket var noget man godt kunne savne i Danmark, siger Peter Bjørnskov og bliver suppleret af Lene Dissing:

- Jeg er spændt på at se, hvordan de afholder Grand Prix i Sverige. Det virker i hvert fald til, at svenskerne går rigtig meget op i showet. Det bliver en sjov oplevelse.

Melodifestivalen består af fire semifinaler, et opsamlingsheat og en stor finale, som alt sammen sendes hver lørdag fra den 3. februar til den 10. marts.

Det danskskrevne bidrag med Liamoo deltager i den anden semifinale i Göteborg lørdag den 10. februar – i øvrigt den samme aften, som Dansk Melodi Grand Prix afholdes i Aalborg.

Facebook
Twitter