Danske DQ med i schweizisk Melodi Grand Prix

Han vandt Dansk Melodi Grand Prix 2007 med 'Drama Queen'. Nu prøver Peter "DQ" Andersen at komme med i alpelandet til næste år. - At få chancen for at være med i et Grand Prix igen, det kunne jeg ikke sige nej til, siger han.

I 2007 vandt DQ Dansk Melodi Grand Prix med 'Drama Queen'. DQ som også hedder Peter Andersen, prøver nu lykken i Schweiz for at få comeback i det europæiske Melodi Grand Prix.

- Jeg fik en opringning fra det team, som står bag sangen, og blev spurgt, om jeg havde lyst til at forsøge i Schweiz. Jeg er jo kæmpe Grand Prix-fan, så for mig at få chancen for at være med i et Grand Prix igen, det kunne jeg ikke sige nej til. Om det er i Danmark eller i Schweiz, det er ligegyldigt, siger DQ til P4 Morgens Ole Tøpholm.

I Céline Dións fodspor
Dengang i 2007 gik det ikke så godt. DQ opnåede en 19 plads i semifinalen i Helsinki, og dermed kom Danmark ikke med i finalen. Men nu satser DQ altså på at repræsentere Schweiz med sangen 'Take My Heart'.

- Hvis det stod til mig, ville jeg være med i Melodi Grand prix hvert år. Sådan kan det jo desværre ikke være. Så dan den her chance bød sig, så tænkte jeg: Hvorfor ikke? Det kunne da være sjovt. Og Schweiz har haft kunstnere fra andre lande til at repræsentere dem før - bl.a. Céline Dión fra Canada i '88, og det gik jo vældig bra!

Stem på mig, Danmark!
Sangen 'Take My Heart', som i øvrigt er skrevet af holdet bag hera Björks Grand Prix-sang fra 2009, 'Someday', deltager lige nu i en pre-selection på nettet, hvor de sange der får flest stemmer kommer i den schweiziske finale.

- Jeg har lige så mange sommerfugle i maven nu, som jeg havde den gang med 'Drama Queen'. Og nu er det spændende, om den kommer med i det schweiziske Grand Prix. Der er 326 sange tilmeldt, og der skal bruges 10. Så der er selvfølgelig kun en lillebitte chance, men den er der!

Derfor har DQ også en opfordring til danskerne: At gå ind og stemme på schweizisk tv's hjemmeside senest 10. november.

- Man kan give fire stemmer, og man må selv om man vil fordele pointene, eller om man vil give alle fire points til én sang. Så bare ind og tilmeld jer og giv fire stemmer til Auf Hi'dee featuring DQ!

Hør interviewet med DQ fra P4 Morgen her på siden - og hør sangen 'Take My Heart' lige her: