Danske seere raser over Grand Prix-vinder: Her er svaret fra DR-chef

Grand Prix-chef Jan Lagermand Lundme er også selv skuffet over det danske resultat, men forstår godt, hvorfor Portugal til mange seeres forundring løb med sejren i lørdagens finale.

En del seere så hellere, at Danmark havde vundet Eurovision-finalen.

Der er klar besked fra en stor mængde danske seere, som ikke forstår, hvorfor Portugal og sangeren Salvador Sobral i nat vandt det internationale Melodi Grand Prix, Eurovision Song Contest.

- Hvis sangen bliver spillet i radioen, så bliver jeg da tvunget til at skifte kanal, da jeg kører bil og ikke vil falde i søvn, skriver Lene Astrid Mortensen.

- Elendigt resultat. Hvad sker der ude omkring i Europa? Det er mig en gåde, konstaterer Michael Busk Mitchell.

De to eksempler er langt fra enestående, og en del seere er sikker på, at der var noget galt med afstemningen, når årets portugisiske bidrag i form af sangen 'Amar pelos dois' kunne høste 758 point fra juryerne og seerne.

- Jeg er slet ikke til den sang. Ville meget hellere havde Bulgarien eller Danmark, skriver Linda Lund Henriksen.

Danmark og den dansk-australske sangerinde Anja, som optrådte med nummeret 'Where I Am', endte på en samlet 20. plads med 77 point, mens Bulgarien endte på en klar andenplads med 615 point.

Se Portugals vindersang her:

Derfor vandt Portugal

Finaleshowet blev afholdt i den ukrainske hovedstad Kiev, hvor DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, var tilstede for at støtte Anja og overvære showet.

Han er selv skuffet over den danske placering, fortæller han til DR, som taler med ham efter finalen, mens den portugisiske sanger synger sit vindernummer.

- Jeg accepterer nederlaget. Men jeg synes, at det er vigtigt at huske på, at Anja har været fantastisk.

Han glæder sig over, at det lykkedes Anja at bringe Danmark i finalen for første gang i tre år, men ærgrer sig over, at vi ikke fik den Top 5-placering, som han havde drømt om.

Han forstår til gengæld godt, hvorfor Portugal - til mange seeres forundring - vandt finalen:

- Portugal har vundet med et nummer, som er så simpelt og så smukt. Det er ægte. Musik er musik - det er ikke konfetti og glimmer, siger Jan Lagermand Lundme.

Se Danmarks bidrag til årets Grand Prix:

- Hvis den her konkurrence kan handle om ægte musik, så vil det være bedre end noget andet, siger han og henviser til øjeblikket i finalen, hvor den portugisiske deltager synger sin vindersang efter kåringen.

- Han står og synger så smukt. Og så eksploderer scenen pludselig i guldkonfetti. Wauw. Det er godt nok en kontrast.

Han glæder sig til at se om, om sangene har ændret sig næste år. Ifølge underholdningschefen kan det blive 'det vildeste Eurovision nogensinde'.