Dansker bag irsk Grand Prix-vindersang

Danske Christina Schilling er en af sangskriverne bag 'Et Cetera', som har vundet det irske Melodi Grand Prix. - Jeg er meget beæret over, at den irske befolkning valgte den som vinder, siger hun.

Den danske sangskriver Christina Schilling blev fredag aften vinder af det irske Melodi Grand Prix 2009, der løb af stablen i Dublin. 'Et Cetera' blev fremført af den irske sangerinde Sinead Mulvey og pigebandet Black Daisy. Christina Schilling siger:

- Jeg er meget beæret over at den irske befolkning valgte 'Et Cetera' som vinder. Det føles som en stor ære at være en af komponisterne bag Irlands bidrag til Eurovision Song Contest 2009! Jeg glæder mig meget til at komme til Moskva og deltage i den store europæiske musikfest!

Vinderen i det irske Melodi Grand Prix blev fundet ved hjælp af 50% telefonstemmer og fire jurygrupper, der tilsammen også udgjorde 50%. 'Et Cetera' fik topkarakter i telefonafstemningen, og tre ud af fire jurygrupper valgte også at uddele toppoints til sangen.

Under udsendelsen kommenterede et ekspertpanel de irske sange. Panelet bestod blandt andet af den amerikanske talkshowvært og entertainer Jerry Springer og den irske Eurovisionsvinder fra 1992, Linda Martin. Både Jerry Springer og Linda Martin udtalte i udsendelsen, at 'Et Cetera' var deres favorit.

Halvdelen af Someday-holdet til Moskva

Vindersangen, 'Et Cetera', har Christina Schilling skrevet sammen med irske Niall Mooney, italienske Daniele Moretti og svenske Jonas Gladnikoff.

Sidstnævnte var ligesom Christina med til at komponere 'Someday', der deltog i det danske Melodi Grand Prix 2009 og fik en andenplads.

Den irske sangerinde Sinead fik på scenen hjælp af to professionelle korsangere, Angela Holland og Camilla Gottschalck, der sammen med Christina også indgik i koret bag 'Someday'.

- I det irske team indgår fire personer, der også medvirkede i det danske Melodi Grand Prix med 'Someday'. Vi er meget lykkelige for vores andenplads med 'Someday', og at deltage i det danske Melodi Grand Prix har været en oplevelse vi aldrig glemmer – men det er jo helt fantastisk at vi nu alligevel skal til Moskva!, fortæller Christina.

Skal dyste mod Danmark

Når Eurovision Song Contest løber af stablen i Moskva skal 'Et Cetera' og Danmarks vindersang konkurrere i samme semifinale. Det betyder, at Christina endnu engang skal konkurrere mod Brincks 'Believe Again', men altså nu med en anden sang end 'Someday'. Christina ser dog kun dette som en spændende oplevelse. Hun siger:

- Jeg glæder mig til at møde danskerne igen, ikke mindst fordi vi havde nogle fantastiske dage under det danske Melodi Grand Prix i Herning. Den danske Melodi Grand Prix-lejr består af nogle dygtige og rare mennesker, så det bliver rigtig sjovt og ikke mindst en spændende semifinale!

Semifinalen, som 'Et Cetera' og 'Believe Again' skal deltage i, afholdes 14. maj 2009 og er den anden semifinale ud af to, der skal afholdes inden selve Eurovision-finalen 16. maj.

Facebook
Twitter