Dansker bag tysk Grand Prix-vinder

Århusianske John Gordon er den ene af de to sangskrivere bag nummeret ’Satellite’, der lørdag vandt det tyske Melodi Grand Prix og nu har slået rekorden som den hurtigst sælgende single på iTunes i tysk historie.

Pæredanske John Gordon er den ene af de to bagmænd bag nummeret 'Satellite', der lørdag aften vandt Tysklands svar på Melodi Grand prix, talentshowet 'Unser Star für Oslo'. Men den århusianske sangskriver og hans amerikanske makker, Julie Frost, var ikke inviteret med til festen i Köln - og de så det faktisk heller ikke showet i tv.

- Herhjemme er sangskriverne jo med til festen, men i Tyskland er det først dagen derpå, at det blev offentliggjort, hvem der havde skrevet sangene. Så Julie og jeg fik det at vide gennem vores publisher, at vi vandt, fortæller sangskriveren John Gordon til dr.dk/grandprix.

Det er ikke første gang, at danskere blander sig i musikkonkurrencen syd for grænsen. I 1973 vandt Gitte Hænning således med sangen 'Junger Tag', og i 2008 stod ingen ringere end Remee og Thomas Troelsen bag nummeret 'Disappear' med pigebandet No Angels, som desværre floppede stort i Beograd med en 23. plads ud af 25 i finalen.

- Vores musikforlag Iceberg Publishing må have hørt noget i vores sang, som fik dem til at foreslå den til Melodi Grand Prix… heldigvis, lyder det fra Julie Frost.

"Tre akkorder og så bare af sted"'Unser Star für Oslo' var arrangeret af Grand Prix-legenden Stefan Raab, og det var bygget op som en talentkonkurrence i bedste X Factor-stil.

- Det er meget forskelligt fra det danske Grand Prix. De har otte runder, hvor de først vælger sangeren, og når de har fundet den, som skal synge vindersangen, så får de nogle forskellige sange, som seerne så skal vælge imellem. Den sang, der får flest stemmer, skal vinderen så synge til det store Grand Prix i Oslo, forklarer John Gordon.

Vindersolisten blev 18-årige Lene Meyer-Landrut, og vindersangen 'Satellite' er allerede blevet et stort hit i Tyskland, hvor den har slået rekorden som den hurtigst sælgende single på iTunes i tysk historie.

- Det er en lille "bubbly" sang, som er temmelig enkel og sød og med en sjov tekst, synes jeg. Tre akkorder og så bare af sted, siger John Gordon.

- Den handler om alle de skøre, hemmelige ting, som en pige gør og føler, når hun er forelsket. En mand kan få hende til at føle alt muligt på same tidspunkt - glad, men plaget og hjælpeløs, uddyber Julie Frost, som har skrevet teksten.

Bekymret over konkurrencen fra DanmarkJulie Frost er overbevist om, at 'Satellite' har store chancer i til Eurovision-finalen i Oslo, hvor Tyskland automatisk er kvalificeret sammen med Storbritannien, Frankrig og Spanien - de såkaldte "Big Four".

- It's gonna win the whole thing!!!, erklærer hun på amerikansk.

John Gordon er mindre skråsikker.

- Puha den var svær. Altså jeg synes faktisk, at Lene Meyer-Landrut er sindssygt charmerende og synger den på sin helt egen måde. Og jo mere jeg hører den, jo mere synes jeg faktisk, at det er ret underholdende. Det er jo ikke en typisk sang eller sangerinde de har valgt i år. Hvis folk ikke forstår hende eller hendes måde at være på, så tror jeg, der er nogen der står af. Men hun er altså dygtig, slår han fast.

John Gordon kiggede også med, da der var Dansk melodi Grand Prix i Aalborg 6. februar.

- Jeg fulgte det danske show hjemme fra sofaen og syntes, det var en super tæt og spændende finale. Jeg synes faktisk, at der var et ret højt niveau i år, siger han, og betegner den danske vindersang 'In A Moment Like This' med Chanée & N'evergreen, som "et godt bud på en vinder" i Oslo.

Også Julie Frost er bekymret for konkurrencen fra Danmark.

- Den er en klassisk og stærk sang, og den bliver smukt leveret. Den er fuldstændig skøn - og det bekymrer mig!

Finalen i Eurovision Song Contest finder sted lørdag 29. maj 2010 i Telenor Arena i Oslo. Inden da er der to semifinaler 25. og 27. maj. Tyskland er direkte i finalen. Danmark er med i semifinale 2 sammen med bl.a. Sverige.