Dansker med i græsk Grand Prix

Shaya Hansen, som er halvt dansk, stiller op i Grækenlands svar på Melodi Grand Prix.

Shaya Hansen, som er halvt dansk, stiller op i Grækenlands Grand Prix. (© Shaya Hansen)

På dr.dk/grandprix har vi tidligere fortalt om, hvordan Danmark i år er repræsenteret i både tysk, norsk, svensk og litauisk Grand Prix.

Og nu bliver de danske Eurovision-chancer altså endnu flere.

I denne uge er det nemlig blevet offentliggjort, at sangerinden Shaya, som har danske rødder, skal stille op i Eurosong 2015, som er grækenlands svar på Melodi Grand Prix.

Drømmer om det danske Melodi Grand Prix

Shaya Hansen har en dansk far, og hun er født i Danmark og opvokset i Danmark, Sverige og Grækenland. Selvom hun har boet det meste af sit liv i Grækenland, så har Danmark - og det danske Melodi Grand Prix - en særlig plads i hendes hjerte.

- Jeg har dansk pas, og taler flydende dansk og kommer flere gange årligt hjem til Danmark. Jeg vil rigtigt gerne repræsentere Danmark ved Grand Prix, og har i flere år sendt sange ind til det danske Grand Melodi Prix, men er ikke blevet udvalgt, fortæller Shaya til dr.dk/grandprix.

- Det kunne være sjovt at slå den danske sang i det internationale Grand Prix. Det vil måske også gøre det muligt fremadrettet at blive mere kendt i Danmark og internationalt og så forhåbentligt en anden gang repræsentere Danmark ved et Grand Prix.

​ Kendt fra Popstars

Musik har været en del af 32-årige Shayas liv, siden hun var lille. Hendes musikalske karriere blev for alvor kickstartet, da hun som 20-årig deltog i den græske udgave af Popstars, hvilket indbragte hende en plads i pigegruppen Hi-5.

Siden 2005 har hun optrådt solo og udgivet flere singler og et enkelt studiealbum, og så har hun desuden vundet en MTV Europe Music Award for bedste græske kunstner.

Nu skal Shaya for første gang prøve kræfter på en Grand Prix-scene.

4. marts er afgørelsens time

Om det bliver Shaya, der skal repræsentere Grækenland ved Eurovision Song Contest i maj, vil blive afgjort 4. marts, hvor det græske Eurosong 2015 afholdes. Her skal hun konkurrere mod fire andre finalister.

Senere på måneden vil det i øvrigt blive offentliggjort, hvilken sang Shaya skal synge.

Læs mere om Shaya og de øvrige græske finalister her.