Dansker vinder rumænsk Grand Prix: - Ikke til at tro!

Sangskriveren Philip Halloun trak sejren hjem efter en gyserafstemning lørdag aften.

- Det er fuldstændig surrealistisk at gå rundt i Brasovs gader og have vundet det rumænske Grand Prix, siger en glad Philip Halloun over telefonen fra et rumænsk pizzeria, hvor han fejrer lørdagens sejr med sangeren Ovi Martin og to andre fra producerteamet.

Danske Philip Halloun har været med til at skrive sangen 'Miracle' som blev sunget af Ovi Martin og Paula Seling, og som har været favorit til at vinde det rumænske Grand Prix, lige siden de 12 finalesange blev offentliggjort 20. februar.

Og lørdag aften vandt de så Selectia Nationala, hvilket betyder, at de bliver sendt til Eurovision-semifinalen i København til maj.

Juryens stemmer var afgørende

Det var ellers lige ved at gå galt, da publikumsstemmerne skulle uddeles, og Ovi & Paula lå som nummer to efter sangeren Vaida.

- Dér blev jeg virkelig nervøs for, om det overhovedet kunne lade sig gøre at vinde, siger Philip Halloun.

Men med juryens stemmer endte det alligevel med en sejr til Ovi & Paula - og dermed også den danske sangskriver Philip Halloun.

Næste stop: København

Når sejrspizzaen er spist op, skal vinderteamet tilbage til Grand Prix-festen i Brasov, som ikke har rygte for at gå stille af sig.

Sangskriver Philip Halloun (til højre) fejrer sejren med resten af teamet bag den rumænske vinder. De er Paula Seling og Ovi i midten. (© Privatfoto fra Facebook)

Og så gælder det internationale Grand Prix i København næste gang:

- Jeg kan godt lide at konkurrere og det her er en konkurrence, som jeg virkelig gerne vil vinde, siger Philip Halloun, der ikke har store kvaler med at stille op mod Danmark, så længe han skriver sangen og ikke fremfører den.

https://www.youtube.com/watch?v=uF5gbPZPzLQ

Facebook
Twitter