Danskerne gav Tyskland 12 Grand Prix-point: Jeg kommer og giver koncert i Danmark!

Tysklands Michael Schulte og hans danske sangskriver er overvældede over danskernes flotte modtagelse af deres sang.

Danskerne var vilde med Tysklands bidrag ’You Let Me Walk Alone’ i lørdagens Grand Prix-finale.

Både de danske seere og den danske fag-jury tildelte således tyskerne 12 point. Og det var med til at udløse en flot 4. plads til tyskerne.

I den tyske lejr vil glæden over det fornemme, danske point da heller ingen ende tage.

- Jeg er mere end tilfreds! Jeg troede ikke, jeg ville komme i top 10, men nu blev den nummer 4. Så det er vildt crazy. Mange tak Danmark, lyder det fra Tysklands solist Michael Schulte.

Han lover, at det ikke er det sidste, danskerne har set og hørt til ham.

- Jeg kommer nok til at spille koncerter i Danmark. Det burde jeg nok, forsikrer han.

Tøpholm: Fuldt fortjent med 12 point

Den danske Grand Prix-kommentator Ole Tøpholm forstår fuldt ud, hvorfor den tyske sang taler til danskernes smag.

Og han erkender også, at han måske kan have haft en finger med i spillet, når det kommer til de danske top-point.

- Jeg synes, det er dejligt, at folk anerkender kvaliteterne ved den tyske sang. Det var bestemt værdigt, at vi gav Tyskland 12 point. Det er en flot sang - og flot udført i aften. Den sad lige i skabet. Og så spiller det selvfølgelig ind, at jeg har nævnt så meget, at den er dansk. Men jeg tror nu, at den havde klaret sig godt alligevel. Fuldt fortjent til Tyskland, siger Ole Tøpholm.

Stolt dansk sangskriver

Tysklands Grand Prix-hit er skrevet af den danske sangskriver Thomas Stengaard, der tidligere har vundet konkurrencen for Danmark, da han var med til at skrive Emmelie de Forests sang ’Only Teardrops’ i 2013.

Og selvom han i år ikke gik hele vejen, så er den danske sangskriver voldsomt begejstret for den utrolige placering.

- Jeg er personligt helt vildt glad. Det handler jo meget om forventninger faktisk. Jeg kunne se for nogle uger siden, at sangen lå til en placering i midten ifølge bookmakerne. Og så kom den op og blev nummer 4, det er jo sindssygt flot, siger Thomas Stengaard efter finalen.

Han fortæller også, at han er glad for at kunne hjælpe Tyskland efter mange års Grand Prix-tørke med flere bundplaceringer.

- Jeg har hele tiden troet på sangen. Jeg synes, den har noget ægte og noget anderledes. Og tyskerne er helt vildt glade for endelig at være med i kampen igen, fortæller Thomas Stengaard.

Forbigået svensker

Selvom de danske top-point gik til tyskerne, så var der ingen surmuleri i den svenske lejr, som ellers historisk er det land, der har fået flest point fra Danmark.

- Jeg er overlykkelig og meget taknemmelig og glad. Jeg synes, det gik rigtig godt. Jeg leverede sangen præcis, som jeg ville. Jeg nød at stå på scenen og havde the time of my life, siger den svenske Solist Benjamin Ingrosso, der også kan glæde sig over, at hans sang ’Dance You Off’ er strøget in i top 5 på den danske iTunes-liste.

Se videoen med den dansktalende Michael Schulte øverst og videoen med den unge Benjamin Ingrosso i videoen herunder.

Facebook
Twitter