Deltagere om Grand Prix helt uden publikum: 'Det bliver da et show, som folk kommer til at huske'

Der bliver stadig Grand Prix-fest trods manglen på publikum, lover DR.

Sådan så det ud, da Leonora vandt Dansk Melodi Grand Prix sidste år. I år bliver showet afholdt uden publikum i salen. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Når Dansk Melodi Grand Prix 2020 lørdag aften løber af stablen, bliver det uden publikum i salen.

Det har DR besluttet, efter regeringen fredag meldte ud, at myndighederne anbefaler at udskyde eller aflyse alle arrangementer med mere end 1.000 deltagere.

Showet, der afholdes i Royal Arena i København, bliver ikke aflyst, men DR har været nødt til at lave en række ændringer i showet, der altså nu vil blive sendt uden et livepublikum.

Det fortæller Gustav Lützhøft, der er ledende redaktionschef i DR Kultur, Børn & Unge og talsperson for Dansk Melodi Grand Prix 2020.

- Lige nu er vi igang med at sikre os, at vi stadig får lavet et super godt tv-show til alle dem, der følger med hjemme i stuerne. Vi havde planer om at bruge salen og publikum til nogle ting i showet, og de elementer har vi naturligvis måttet lave om, siger Gustav Lützhøft.

Han forsikrer dog, at der fortsat er masser af Grand Prix-fest at se frem til, når showet løber over skærmen lørdag aften.

- Trods de udfordringer, vi står overfor, så bliver det stadig et rigtig godt show – og jeg tør godt love, at både de optrædende og vores to værter stadig er klar til at levere det bedste, de overhovedet kan i morgen aften.

Sidste år vandt Leonora Dansk Melodi Grand Prix med sangen 'Love Is Forever':

0:00

Værter tager situationen med et smil

Oven på udmeldingen har årets Grand Prix-værter, Hella Joof og Rasmus Bjerg, også været nødt til at forberede sig på at skulle stå i spidsen for et lidt anderledes Melodi Grand Prix, end vi er vant til.

- Vi har brugt de sidste timer på at lave lidt om i manuskriptet. Det er vi nødt til, for der er jo en stor elefant i rummet, som er at… Ja, der mangler en elefant i rummet. Men vi tager det hele med et smil og prøver at finde en god måde at adressere det på i showet, siger den erfarne skuespiller og filminstruktør Hella Joof.

Udsigten til at skulle stå på scenen foran en tom sal tager hun også med "oprejst pande".

- Rasmus og jeg er jo skuespillere og har prøvet alt muligt frygteligt som at spille teater, hvor der ingen dukkede op. Så det klarer vi. Men jeg synes, vi er nødt til at give lidt ekstra kærlighed til artisterne, for det er dem, der mister den kæmpe energkilde, som et livepublikum jo er. Så vi skal ud og sprede lidt ekstra kærlighed til dem, siger Hella Joof.

Hella Joof og Rasmus Bjerg er værter på Dansk Melodi Grand Prix 2020, der ruller over skærmen lørdag aften. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)

Isam B: 'Noget af luften går af ballonen'

Én af dem, der skal stå på scenen lørdag aften - i en altså nu tom sal - er sangeren Isam B, der skal åbne showet med nummeret 'Bølger'.

- Det bliver selvfølgelig en meget speciel oplevelse uden publikum i salen. Der er ingen tvivl om, at noget af luften går af ballonen, for der sker bare noget, når der er mange mennesker samlet. Det gør noget for atmosfæren, viben og koncertoplevelsen, siger Isam B og fortsætter:

- Sikkerhed først og fremmest, og jeg har fuld forståelse for, at det er sådan, det bliver. Men jeg havde da glædet mig til at dele den her sang med et publikum på. Det må blive en anden god gang.

- Der er nok ikke mange, der havde forudset, at det her ville komme til at ske, men nu er der altså en virus, vi bliver nødt til at tage stilling til, siger Isam B, der dog slår fast, at han stadig glæder sig til lørdagens Grand Prix-show.

DR har i år bygget en helt ny scene til årets Dansk Melodi Grand Prix. Den får publikum ikke lov til at opleve i levende live i denne omgang, men i stedet kan hele showet stadig ses live på DR1 og DRTV lørdag aften. (Foto: Christian Ellegaard © dr)

Også duoen Maja Og De Sarte Sjæle ser fortsat frem til at stå på scenen i Royal Arena, selvom det bliver en lidt anderledes oplevelse, end Grand Prix-debutanterne havde regnet med.

- Det er jo en stor ting at være med i Melodi Grand Prix, og der er mange ting, der skal forberedes – og nu er det på nogle måder noget helt nyt, man skal forberede sig på, siger duoens forsanger Maja Rudolph og fortsætter:

- Publikum havde da givet det hele en ekstra gnist, det er klart, men vi skal nok få det her vendt til noget positivt. Det bliver bare en anden oplevelse.

Håber flere ser med i fjernsynet

Sys Bjerre, der lørdag optræder med nummeret 'Honestly', forsøger også at se positivt på den lidt anderledes situation.

- Jeg vælger at tage det som en oplevelse, men jeg ville da hellere spille for 10.000 mennesker. Men jeg glæder mig stadig helt vildt, og min intention har hele tiden været at have det sjovt. Og det er der ikke lavet om på, siger hun.

Sangeren Jamie Talbot, der deltager med sangen 'Bye Bye Heaven', tager også udsigten til et show uden publikum med ophøjet ro.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, der ikke kommer til at sidde 10.000 mennesker og klappe med i salen, men hvis det er det mest sikre at gøre det på den måde, jamen så er det det, vi gør, siger Jamie Talbot.

Han håber, den lidt specielle publikumssituation måske kan få endnu flere til at tænde for fjernsynet lørdag aften.

- Man kan da håbe, det bliver en "ting", og at der er endnu flere, der ser med hjemme i stuerne, fordi de er blevet nysgerrige. Og det bliver da et show, som folk kommer til at huske fremover.

- Det år, hvor der ikke var noget publikum, ha, ha.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk