Den danske viking sejrer: Rasmussen vinder Melodi Grand Prix

Jonas Flodager Rasmussen skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest med vikinge-hymnen 'Higher Ground'.

(Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Med vind i håret, sne i det rødmossede skæg og masser af tungrøg på scenen sang den 32-årige Jonas Flodager Rasmussen lørdag aften sig i de danske tv-seeres hjerter og vandt Dansk Melodi Grand Prix 2018.

Det gjorde han med nummeret 'Higher Ground', der er inspireret af sagnet om vikingen Magnus Erlendsson, som altså nu skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i maj.

- Jeg skal gøre mit aller-allerbedste. Mon ikke det nok skal gå, lovede vinderen fra scenen.

Rasmussen, der var bookmakernes favorit til at vinde, vandt med 50 procent af stemmerne i finalen foran 17-årige Anna Ritsmar, der blev nummer to med 31 procent af stemmerne.

Albin Fredy blev nummer tre med 19 procent af stemmerne.

Har optrådt med Rolling Stones

Rasmussen er født og opvokset i Viborg, men bor i dag i Langå med sin hustru og deres to børn.

I årevis har han beskæftiget sig med musik, både som en af de medvirkende i en række hyldestkoncerter til navne som Elton John og Abba og som frontfigur i coverbandet Hair Metal Heröes.

Derudover han medvirket i adskillige musicalopsætninger på scener i Aarhus og Holstebro, ligesom han var en del af det kor, der optrådte sammen med Rolling Stones på Roskilde Festival i 2014.

Rasmussen er uddannet fra Aarhus Universitet i dramaturgi og musikvidenskab og underviser til daglig på Scenekunstskolen ved Kulturskolen Viborg og som teater- og skriveværkstedsunderviser ved Aarhus Teater Læring.

Næste stop: Portugal

Efter sejren i Gigantium i Aalborg lørdag aften gælder det nu Eurovision Song Contest, hvor Rasmussen altså skal repræsentere Danmark med 'Higher Ground', som er skrevet af de to svenske sangskrivere Niclas Arn og Karl Eurén.

Rasmussen deltager i den anden semifinale torsdag den 10. maj, hvor han skal forsøge at synge Danmark til finalen lørdag den 12. maj.

Danmark vandt senest Eurovision Song Contest i 2013, hvor Emmelie de Forest sang sig til tops med 'Only Teardrops'.

Hør Rasmussen synge 'Higher Ground' i videoen her:

Facebook
Twitter