Den jyske viking efter Grand Prix-sejren: Jeg vil ikke være kendt

- Jeg gik ikke ind i det her for at blive kendt, slår lørdagens vinder af Dansk Melodi Grand Prix, Jonas Flodager Rasmussen, fast dagen efter sejren.

Fem dage.

Så mange dage havde Jonas Flodager Rasmussen pakket til, da han tidligere på ugen drog mod nord til Dansk Melodi Grand Prix i Aalborg.

Og det gav jo egentlig meget god mening, nu prøverne og afviklingen af selve showet var sat til at vare fem dage.

Men så kom der lige en sejr på tværs.

For med lørdagens førsteplads i Dansk Melodi Grand Prix venter der nu den 32-årige sanger en helt lavpraktisk udfordring foruden mangel på søvn og en fuldt booket interviewkalender.

Han er nemlig løbet tør for rent tøj.

Rasmussen bor til daglig i Langå, men skal søndag flyve til København, hvor han de kommende dage skal deltage i forskellige interviews på radio og tv. Og det har han altså ikke pakket til.

- Jeg havde ikke tænkt så langt frem. Så jeg skal nok lige ud og have fat i nogle ting for at kunne begå mig anstændigt. Jeg mangler især kontaktlinser – så jeg kan se de folk, jeg taler med – men det kan også godt være, jeg lige mangler et par sokker, siger Rasmussen med et grin morgenen efter sin sejr.

- Og nogle underbukser, tilføjer han, efter kameraet er slukket.

- Kom over og sig hej

Med lørdagens sejr skriver Rasmussen sig ind i de dansk musikhistorie sammen med legender som Tommy Seebach og Brødrene Olsen.

Og det er en stor mundfuld at skulle fordøje en tidlig søndag morgen for den sindige jyde.

- Det er sindssygt, det har jeg ikke fattet endnu. Det skal jeg lige sove lidt mere på. Jeg tror først, det går op for mig, når jeg ser det visuelt et eller andet sted, siger Rasmussen, der også regner med at tage sin nyvundne status som hele Danmarks viking helt roligt.

- Nu er jeg jo en ældre herre med børn og familie og det hele, så jeg synes, jeg har fundet en ro, at jeg er groundet. Folk må hjertens gerne komme over og snakke med mig, så snakker jeg gerne med dem. Jeg gik ikke ind i det her for at blive kendt, men fordi det er en god sang og en kæmpestor oplevelse.

Se interviewet med Rasmussen lige efter hans sejr lørdag aften her:

Rasmussens chef: Den "lune" viking skal nok få fri

Jonas Rasmussen er uddannet i dramaturgi og musikvidenskab fra Aarhus Universitet og til daglig underviser hanpå Scenekunstskolen ved Kulturskolen Viborg.

- Det er typisk Jonas kun at have pakket tøj til præcis det antal dage, der stod på planen, siger skoleleder Lene Rikke Bresson.

Det er vinterferie på skolen lige nu, så han skulle ikke møde på arbejde mandag morgen.

- Det bliver sjovt, når Jonas vender tilbage fra al hejset, som vi kalder det i Jylland. Vi håber naturligvis, at han får lejlighed til at synge den live her i Viborg, siger Lene Rikke Bresson.

Lene Rikke Bresson kalder Jonas Flodager Rasmussen for en ”lun viking” med henvisning til hans måde at være på over for både kolleger og elever.

- Han er en passioneret underviser, der både går op i helheden og detaljen. Han har overskud til at også at bruge humor i sin undervisning. Det kan man også se i hans sang, som handler om vikingen Magnus Erlendsson. Han spejler den figur rigtig flot.

Hun forudser ikke, at Jonas Flodager Rasmussen kommer til at gå rundt og prale med sit "sejrstogt" i Gigantium i Aalborg lørdag aften.

- Jeg tror, at han adskiller de to verdener som underviser og kendis på en god måde. Det er nok kun, hvis folk spørger ind til sejren, at han vil fortælle om det.

Jonas Flodager Rasmussen skal repræsentere Danmark til Eurovision i Lissabon i Portugal til maj.

Han skal på scenen i den anden af to semifinaler torsdag den 10. maj, hvor han skal forsøge at synge Danmark til den store finale to dage senere, lørdag den 12. maj.

På Kulturskolen Viborg er maj også en stor måned – her skal musicalen 'Vinden i Piletræerne' opføres.

- Jonas skal nok finde tid til det hele, siger Lene Rikke Bresson, som derfor er klar til at give ham fri til Eurovision.

- Sådan er det jo, når man har kunstnere ansat, siger hun.

Facebook
Twitter