Dima Bilan: Ruslands største popstjerne

Han har lige vundet Eurovision Song Contest. Men han er også én af Ruslands største popstjerner, har arbejdet sammen med prominente producere og er på vej med et album på tre sprog.

Så blev det afgjort - og det blev altså Rusland og Dima Bilan, der løb af med sejren som årets Eurovision Song Contest-vinder. Men hvem er Dima Bilan egentlig?

Dima Bilan er 26 år og født og opvokset i byen Karachay-Cherkessia i Rusland. Efter at han havde dimitteret fra Gnesins Musical College gav han sig på en rejse i den nådesløse musikjungle og udgav i 2003 debuten 'Nochnoy Hooligan', der betyder "nat-hooligan'" på dansk.

Herfra tog karrieren fart. Dima Bilan udgav et album mere, modtog en hulens masse priser og høstede både anderkendelse i branchen og blandt folket - hvilket i høj grad skyldets hans engagement i Eurovision Song Contest. For allerede i 2005 bidrog Dima til det nationale, russiske Melodi Grand Prix med sangen 'Not That Simple', hvor han kom på en andenplads.

Tæt på Grand Prix-sejr i 2006Året efter forsøgte han igen. Denne gang vandt han endda og kom tilmed på en flot andenplads i Eurovision Song Contenst i 2006, lige i hælene på de uforglemmelige, finske rockkonger Lordi.

Dima Bilan er i øjeblikket på trapperne med sit fjerde album, der udkommer på - hold nu fast - både russisk, spansk og pop-producere som Timbaland, Danjahandz, Jim Beanz og Ryan Tedder fra OneRepublic.

Stædigheden betalte sig altså - og med titlen som Eurovision Song Contest-vinder anno 2008, slår den unge popstjerne fast, at drømme rent faktisk kan gå i opfyldelse - nogle gange kræver det bare mere end ét forsøg.

Tjek videoen til Dima Bilan-hittet 'Ty dolzjna ryadom byt' ('Not That Simple') - eftersigende én af Ruslands dyreste produktion i Ruslands musikindustri nogensinde:

Facebook
Twitter