Ditte Marie 'Riot'

Ditte Marie synger sang nummer 1, 'Riot', i Dansk Melodi Grand Prix 2018. Mød Ditte Marie her.

Det bliver et særdeles velkendt ansigt, der skyder Dansk Melodi Grand Prix 2018 i gang med et brag.

Det er nemlig tredje gang, at Ditte Marie Agergaard Kristensen, der som sangerinde bare kalder sig Ditte Marie, stiller op i popkonkurrencen. I år gør hun det med nummeret 'Riot'.

Ditte Marie er født og opvokset i Gjessø uden for Silkeborg, men bor i dag på Nørrebro i København sammen med sin kæreste og parrets søn Eddie, som Ditte Marie fødte i december.

Hun er egentlig uddannet cand. mag. i æstetik og kultur ved Aarhus Universet, men har de sidste mange år levet af musikken.

I fem år var hun forsanger i bandet Le Freak, med hvem hun også stillede op i Dansk Melodi Grand Prix 2011 med nummeret '25 Hours A Day', der blev nummer tre. Året efter indtog Ditte Marie så Grand Prix'et på egen hånd med sangen 'Overflow'.

I dag optræder hun som solist i både ind- og udland i mange forskellige musikalske sammenhænge. Hun har også turneret med veletablerede artister som Clemens og Johnny Deluxe.

Derfor havde hun oprindeligt også bestemt sig for, at det skulle være slut med Melodi Grand Prix – lige indtil hun hørte 'Riot', som hun ikke kunne sige nej til.

Og så ligger Melodi Grand Prix'et bare Ditte Maries hjerte nært.

- Det, der er så pragtfuldt ved et show som Melodi Grand Prix, er, at det skaber et fællesskab, og at det for en aften kan få os til at læne os tilbage og glemme hverdagens stress og jag og lidt af al den elendighed, der er i verden. Derfor føler jeg mig også enormt privilegeret over at være med igen, og jeg glæder mig til at stå på scenen i Aalborg, siger Ditte Marie.

Erfarne kræfter i ryggen

'Riot' er skrevet og komponeret af en trio bestående af Lise Cabble, Theis Andersen og svenske Chris Wahle.

Lise Cabble har tidligere vundet Dansk Melodi Grand Prix tre gange, nemlig med 'Fra Mols til Skagen' (1995), 'New Tomorrow' (2011) og den senere Eurovision-vinder 'Only Teardrops' (2013).

Ud over at stå bag 'Riot' er Lise Cabble også ophavskvinde til sang nummer to, 'Starlight', i årets Melodi Grand Prix.

Theis Andersen har tidligere udgivet musik i eget navn og har de senere år arbejdet sammen med kunstnere som Medina, TopGunn, Page Four og Noah.

Chris Wahle har skrevet flere sange til blandt andet de populære sydkoreanske grupper Twice og AOA samt den spanske sangerinde Ruth Lorenzo, der deltog i Eurovision for Spanien i 2014.

Kraftfuld og energisk

Bidragsproducer på Dansk Melodi Grand Prix 2018, Mads Enggaard, siger følgende om 'Riot'.

- 'Riot' er en stærk, upbeat popsang, der tager udgangspunkt i den kraft, der ligger i at kæmpe for at holde på den eller det, man elsker. Det er en følelse, de fleste mennesker kan sætte sig ind i, og jeg kan sagtens forestille mig, at det er en sang, der kan få folk op at danse på barrikaderne.

- Sangen har en meget tydelig og letforståelig idé, men rummer samtidig en historie, der stikker lidt dybere. Ud over en stensikker vokal har Ditte Marie også en skøn og gavmild personlighed, som ikke holder igen på hverken følelser eller festlighed.