DR åbner op om Melodi Grand Prix: Slut med al mystikken

En række af såkaldte 'almindelige', musikinteresserede danskere er med til at udvælge sangene til næste års Dansk Melodi Grand Prix.

Rikke Skytte deltog i Dansk Melodi Grand Prix tidligere i år med nummeret 'Colour My World'. DR er i fuld gang med at finde deltagerne til næste års konkurrence. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)

Danmark skal tilbage i top 10 ved Eurovision Song Contest.

Sådan lyder missionen ifølge DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, efter han og resten af Danmark tidligere i år kunne glæde sig over den første danske finaleplads i konkurrencen i tre år, da Anja sang sig til en 20. plads.

Men den placering skal forbedres, når Portugal til maj næste år er vært for europamesterskabet i popmusik, erklærer underholdningschefen.

DR er i disse måneder i fuld gang med at finde de ti sange, der skal dyste ved Dansk Melodi Grand Prix til februar.

Onsdag aften var DR vært for et arrangement, hvor en række af særligt inviterede grand prix-fans, musikeksperter og helt almindelige, musikinteresserede danskere kunne komme med deres mening om knap 30 af de sange, der er blevet indsendt i år.

- Der har altid været noget mystik omkring udvælgelsen af sange, og det har der egentlig ikke været nogen grund til, for der er slet ikke noget mystisk ved det, siger Jan Lagermand Lundme og fortsætter:

- Sidste år besluttede vi derfor at gøre alt, vi kunne, for at få åbnet op for processen, og det gør vi så igen i år.

- Ved at lytte til en bred sammensætning af fans, folk fra musikbranchen og helt almindelige danskere får vi hørt rigtig mange menneskers mening og sikrer os dermed, at vi får udvalgt de ti bedste sange.

Efter at have misset finalen to i år træk lykkedes det tidligere i år Anja at sikre Danmark en plads i finalen i Eurovision Song Contest. Hendes danske Grand Prix-vinder 'Where I Am' blev nummer 20 i finalen. (Foto: © GLEB GARANICH, Scanpix)

Højt niveau og nutidig lyd

En af dem, der var med til lytte-arrangementet, er mangeårig Grand Prix-fan Morten Madsen. Han var umiddelbart imponeret over kvaliteten af de sange, han fik lov til at høre.

- Det hele var meget gennemarbejdet og holdt et forholdsvist højt niveau. Der var især tre-fire sange, hvor jeg fik nogle billeder i hovedet og visuelt kunne se for mig, hvordan vi kan gøre noget, som resten af Europa ikke gør. Der var helt sikkert noget potentiale, siger han.

Også sangerinden Linda Andrews, der tidligere i år sang kor for Anja ved Eurovision Song Contest, var blandt de inviterede, der skulle bedømme sangene.

- Jeg synes, der var nogle rigtig spændende og stærke sange i puljen. Sange, som afspejler, hvad der sker i den musik, der er oppe tiden – eksempelvis country-elementet, som vi hørte noget af. Jeg havde især tre sange, som jeg tror, vil klare sig rigtig godt i Eurovision, så jeg håber selvfølgelig, at mine favoritter kommer med, siger hun.

Hvilke sange og hvilke solister, der bliver udvalgt til Dansk Melodi Grand Prix 2018, vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.

Til gengæld er det allerede på plads, at Annette Heick og Johannes Nymark er værter på det store show, der afholdes lørdag den 10. februar i Gigantium i Aalborg.