DR afslører de første planer for Melodi Grand Prix-scenen

Scenen skal være en ø midt i B&W Hallerne. Det er showchef Jan Lagermand Lundmes vision for scenografien til Eurovision Song Contest 2014.

(© Scanpix)

Man kan ikke påstå, at glimmertsunamien har ramt Danmark endnu, men til foråret vil hele landet summe af Melodi Grand Prix. Og allerede nu summer det i DR Byen.

Jan Lagermand Lundme, showchef for næste års internationale Melodi Grand Prix, løfter her for første gang lidt af sløret for, hvordan Refshaleøen og B&W Hallerne vil forandre sig frem til maj, hvor de to semifinaler og finalen skal udspille sig.

- Da vi første gang hørte om idéen med en Eurovision Island på Refshaleøen, var vi solgt. Det er helt nyt, at man kan sejle til Grand Prix og det er blevet omdrejningspunktet for, hvordan vi tænker scenografien, siger showchefen.

Scenen bliver en ø på øen

Fascinationen af Refshaleøen har skabt en række idéer hos den kreative showchef. Jan Lagermand Lundme forsøger derfor at skabe en tydelig sammenhæng mellem scenografi, show og den gamle lagerhals-ø.

Lige nu arbejder vi på at placere scenen i midten af B&W Hallen, hvor festen skal holdes, fordi scenen på den måde også bliver en ø og et centrum. Det er her deltagerne skal stråle og det her her vi samles, konstaterer showchefen.

Dette trækker også tråde til det slogan, som det internationale Grand Prix allerede har fået - nemlig #JoinUs. Visionen er, at hele scenografien skal være inddragende og fuld af energi.

B&W Hallerne bliver ikke pink

Scenens placering er essentiel i det videre arbejde, men der er stadig meget, der skal på plads. Blandt andet har Jan Lagermand Lundme fået til opgave at beslutte, om hallen skal males.

- Min første indskydelse var; vi maler den pink! Det er en rigtig Grand Prix-farve. Men jeg fortrød idéen med det samme. Og så fik jeg præstationsangst, fordi pink nok ikke ville falde i alles smag, siger showchefen og uddyber;

- Pludselig kunne jeg godt forstå den angst, som arkitekter kan have. Når jeg kan panikke over, hvordan en bygning skal se ud i tre måneder, hvordan må de så ikke have det, når det er permanent? Men jeg kan konstatere, at den altså ikke bliver pink.

Øen vil summe

Lige nu arbejder showchefen hårdt. Han drømmer om at bevare hallernes rå look, men vil også gerne sørge for at lyden bliver bedst mulig. Og det kan kræve at man tildækker væggene. Endnu er intet dog fast besluttet ud over scenen.

Samtidig arbejder Wonderful Copenhagen på at arrangerer en række begivenheder på Refshaleøen og rundt om i København. Her drømmer man om at skabe et miljø med kant og fuld af liv, som publikum med billetter kan komme til.

- Eurovision Island skal være fyldt med restauranter, barer og en scene med underholdning. Det bliver et miljø, der udnytter de etablerede rammer, men som også bliver med mere kant, siger Ulrick Ammundsen, eventchef hos Wonderful Copenhagen.

Han afslører samtidigt, at de frivillige kommer til at spille en afgørende rolle, fordi de skal være markant synlige og imødekommende. De bliver en stor del af oplevelsen.

FacebookTwitter