DR afslører: Her er værterne for Dansk Melodi Grand Prix 2019

Kristian Gintberg får debut som Grand Prix-vært, mens tidligere vinder Johannes Nymark skal stå i spidsen for konkurrencen for tredje gang.

Værterne for Dansk Melodi Grand Prix 2019: Kristian Gintberg (til venstre) og Johannes Nymark. Gintberg har tidligere været vært for MGP, mens Nymark både er tidligere vinder og vært for konkurrencen. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, dr)

Det er mere reglen end undtagelsen, at værtsparret består af en mand og kvinde, når det traditionsrige Melodi Grand Prix løber over skærmen på DR1.

Men det bliver anderledes i år, når det storslåede musikshow løber af stablen fra Boxen i Herning, lørdag 23. februar.

Her er det nemlig to mænd, der skal stå i spidsen for den glimmerfyldte konkurrence.

Værterne bliver Kristian Gintberg og Johannes Nymark.

- Det bliver mega fedt! De to forrige år har det virkelig været sjovt at få lov til at guide seerne og folk i salen igennem showet, fortæller Johannes Nymark.

Han vandt selv Melodi Grand Prix i 2016 med gruppen Lighthouse X, og har de sidste to år været vært for konkurrencen flankeret af Annette Heick.

- Det har været en sjov udvikling i mit liv ved først selv at deltage i Melodi Grand Prix og siden være vært - indtil videre for tredje gang. Jo mere man prøver det, jo tryggere bliver man. Det gør, at jeg kan slappe endnu mere af i rollen i år. Al øvelse gør jo mester.

Nymark ser frem til at stå på scenen sammen med værtskollegaen Kristian Gintberg.

- Der er jo kæmpe stor forskel på, hvordan dynamikken er, når man står to mennesker og skal udføre sådan en opgave sammen.

- Det handler ikke så meget om, hvorvidt man er mand eller kvinde, men om den energi der opstår i relationen på scenen. Annette og jeg passede sindssygt godt sammen, og det tror jeg også, Kristian og jeg kommer til. Vi har det allerede sindssygt sjovt sammen.

Rasmussen vandt Dansk Melodi Grand Prix sidste år, og sikrede sig siden en flot 9. plads i Eurovision-finalen. Her flankeret af værterne Annette Heick og Johannes Nymark. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Gintberg debuterer som vært for voksen-Grand Prix

Kristian Gintberg glæder sig også til at bide skeer med den store musikkonkurrence.

- Jeg glæder mig helt vildt, for alle de mennesker, der kommer ind og ser showet, er jo fans. Når man ser det i fjernsynet, kan man virkelig mærke, at det er en sal, der kommer op at koge, siger Kristian Gintberg.

Han har tidligere stået i spidsen for blandt andet Ramasjang Mysteriet, Lille Nørd og børnenes MGP. Men nu gælder det altså de voksnes Melodi Grand Prix.

- Det er det største program, DR har, og det er samtidig en tradition. Det føles som en højtid, når der er Grand Prix. Det er lidt ligesom EM i fodbold - bare for musik. Jeg er meget stolt over at være vært.

- Jeg har også fået lov til at snuse lidt til nogle af sangene, og jeg kan bare sige, at de er sindsygt gode.

Det er langt fra første gang, den tidligere Ramasjang-vært skal stå på en stor scene, men Boxen bliver det største indtil videre.

- Jeg har faktisk aldrig selv været i Boxen, men jeg kan huske, hvor imponeret jeg blev, da jeg lavede MGP i Gigantium i Aalborg for nogle år siden. Det kan jeg så bare gange op nu, for det her bliver jo endnu større.

Kristian Gintberg stod i spidsen for MGP 2018 sammen med tidligere X Factor-dommer Mette Lindberg. I år skal debuterer han som vært for de voksnes Melodi Grand Prix. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Gintberg er glad for, at han skal stå på scenen sammen med Johannes Nymark.

- Når man bliver sat sammen som værter, har man kort tid til at lære hinanden at kende, men vi har det allerede vildt godt sammen. Vi har det naturligt sjovt og kan godt lide hinadnen, og det er virkelig, virkelig fedt.

- Jeg har følelsen af, at vi har kendt hinanden længere tid, end vi faktisk har.

Emmelie vandt i Boxen i 2013

Det er tredje gang, at Boxen i Herning danner rammen om Melodi Grand Prix. Og der lader til at være held forbundet med at afholde konkurrencen i den store arena.

I 2013 vandt Emmelie de Forest først det danske Melodi Grand Prix i Boxen, og sidenhen hele Eurovision Song Contest. I 2017 inkasserede Anja Nissen sejren i Boxen, og sikrede sidenhen Danmarks første Eurovision-finaleplads siden 2014.

De 10 artister, der skal dyste ved Dansk Melodi Grand Prix 2019, er endnu ikke offentliggjort.

Se en video med værterne her.