DR afslører: Her er værterne for Dansk Melodi Grand Prix 2020

Skuespillere Hella Joof og Rasmus Bjerg samt et liveorkester skal fyre op under årets danske Grand Prix-fest.

Rasmus Bjerg og Hella Joof skal stå i spidsen for Dansk Melodi Grand Prix 2020. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, dr)

Når DR1 7. marts sender dette års udgave af Dansk Melodi Grand Prix, bliver det med særdeles erfarne kræfter bag roret.

I år er det nemlig Hella Joof og Rasmus Bjerg, der skal styre løjerne, når den traditionsrige sangkonkurrence ruller over tv-skærmen for ikke mindre end 50. gang.

Det er første gang, at både Hella Joof og Rasmus Bjerg prøver kræfter med værtsrollen ved Dansk Melodi Grand Prix, men sceneerfaring mangler de bestemt ikke.

De to uddannede skuespillere har forført os med drama, latter og musik i årtier, og netop de tre elementer kommer naturligvis også i spil på aftenen, hvor hele Danmark skal vælge sangen, der skal repræsentere nationen ved årets Eurovision Song Contest i Rotterdam.

- Musik betyder meget i mit liv, og det kan få mig til at glemme hverdagens udfordringer for en stund. Der er ingen anden kunstform, som kan katapultere os tilbage til fortiden, og jeg har kun gode minder med Dansk Melodi Grand Prix. Og at have Hella ved min side er som flødeskum ovenpå lagkagen, siger Rasmus Bjerg.

Liveorkester og spritny semifinale

Det bliver et Grand Prix i nye klæder, som Hella Joof og Rasmus Bjerg kommer til at stå i spidsen for.

Som noget nyt har DR i år valgt at afholde en semifinale på radio og dr.dk, hvor danskerne kan være med til at vælge, hvilke sange der skal videre til den store Grand Prix-finale, der i år bliver afholdt i Royal Arena i København. Semifinalen skydes i gang mandag 20. januar.

Derudover har DR for første gang i 21 år valgt at genintroducere liveorkestret.

I år bliver musikken i Dansk Melodi Grand Prix nemlig spillet live, og det er det populære The Antonelli Ochestra, der får æren af at spille op til Grand Prix-fest. The Antonelli Ochestra er kendt fra blandet andet TV 2-programmer som Vild med dans og Toppen af poppen.

De fleste danskere kender The Antonelli Orchestra fra flere forskellige tv-programmer. Her ses de tidligere i år - udklædt - i Vild med dans, hvor de i mange år har ageret husband. (Foto: © pressefoto)

Talsperson og ledende redaktør for Dansk Melodi Grand Prix, Gustav Lützhøft, forklarer, at man i år har valgt at sætte ekstra fokus på musikken:

- Dansk Melodi Grand Prix er en folkefest, der samler nationen om dansk musik og sangskrivningskunst. Vi skruer op for musikken i år, og med et liveorkester i ryggen vil alle artister have det perfekte afsæt til at give alle danskerne en fantastisk musikoplevelse – både de der kommer i Royal Arena, og alle der ser med hjemme i stuerne, siger han.

- Ingen andre steder end Dansk Melodi Grand Prix kommer der så meget ny, varieret og unik musik ud på samme tid, og vi er stolte af at kunne præsentere det 100 procent live.

Sidst der var et liveorkester med i Dansk Melodi Grand Prix var i 1999. Det var året, hvor Michael Teschl og Trine Jepsen hev sejren i land med sangen 'Denne gang'.

Se Michael Teschl og Trine Jepsen fremføre vindersangen - med liveband og dreadlocks - her:

Grand Prix-vært Hella Joof glæder sig til, sammen med Bjerg og The Antonelli Ochestra, at fyre op under musikfesten.

- The Antonelli Orchestra skal nok få salen til at gynge. Så sørger vi for at være søde, rare, inkluderende og ikke for distraherende slanke. Og sammen vil vi skabe begejstring hos alle, lyder den lovende profeti fra Hella Joof.

Vil du med til årets største musikfest, så kan du stadig nå at købe din billet her.

Om værterne ved Dansk Melodi Grand Prix 2020

  • 57-årige Hella Joof er blandt andet kendt som forfatter, skuespiller og filminstruktør. Selv har hun spillet med i film som 'Den Eneste Ene' og 'Talenttyven', mens hun har stået bag kameraet på succeser som 'En kort, en lang' og 'All Inclusive'. I 90’erne og starten af 00’erne blev hun desuden folkeeje som en del af satiregrupperne Lex & Klatten og Det Brune Punktum.

  • Også 43-årige Rasmus Bjerg er kendt for sine evner på det store lærred. Han har blandt andet spillet med i DR's julekalender fra sidste år, 'Julestjerner', og i hitfilmen 'Så længe jeg lever', hvor han portrætterede den afdøde danske sanger John Mogensen. En rolle, han også har bragt rundt i landet med hyldestkoncerten 'John', hvor Bjerg fremfører Mogensens mange klassikere. Rasmus Bjerg har desuden været på 'Zulu Comedy Galla' af flere omgange og sågar også været vært på børnenes MGP – dog i rollen som bjørnen Bruno.