DR afslører: Hun er den nye Grand Prix-general

Efter sejren i lørdags har DR nu udpeget den person, der skal være overordnet ansvarlig for gennemførelsen af Det Europæiske Melodi Grand Prix i Danmark næste år.

(Foto: DR © Type 1)

Bare tre dage efter den danske sejr i det internationale Melodi Grand Prix har DR udpeget, hvem der skal stå i spidsen for det kæmpestore projekt, når Danmark skal arrangere verdens største musikkonkurrence til næste år.

Det bliver den 47-årige Pernille Gaardbo, der har været ansat i DR i 17 år - de seneste 12 år som chef for blandt andet DR Medieservice, der er DRs største, samlede produktionsafdeling med 220 ansatte.

Erfaren leder med teknisk indsigt

Pernille Gaardbo er uddannet tv-producer og blev oprindelig ansat som producer, hvor hun var med til at starte DR2. Som chef for DR Medieservice har hun haft det overordnede ansvar for organisationen bag den tekniske gennemførelse af DRs store underholdningsshows, såsom Dansk Melodi Grand Prix, P3 Guld og X Factor.

- Med valget af Pernille Gaardbo får vi en person, der både har den ledelsesmæssige erfaring, der er nødvendig for at kunne varetage en opgave af dette omfang, og den tekniske indsigt i en så stor tv-produktion, som Det Europæiske Melodi Grand Prix er, siger DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn, og fortsætter:

- Det er en kombination, der er god brug for, og med Pernille Gaardbos lange erfaring i DR får vi en person, der er solidt klædt på til at påtage sig opgaven.

Den ultimative drøm

Pernille Gaardbo er mere end begejstret for sit nye job:

- At skulle arrangere det europæiske Melodi Grand Prix i Danmark er realiseringen af den ultimative drøm for en med min baggrund, siger hun.

- I DR har vi aldrig været mere klar end nu til at påtage os sådan en opgave. Vi har arbejdet systematisk med at optimere vores produktion gennem de seneste par år, så vi er fuldt ud gearede til at varetage en produktion af det enorme omfang, som det europæiske Melodi Grand Prix er, lyder det fra Pernille Gaardbo.

Nu skal holdet sættes

Hun tilføjer, at det er vigtigt, at DR hurtigt kommer i gang med planlægningen af Grand Prixet:

- Det er en omfattende opgave, der både indeholder en eventdel og tre store shows. Så nu skal vi have sat det rigtige hold af folk, som tilsammen dækker de kompetencer, der er brug for, siger Pernille Gaardbo.

To andre nøglepersoner på plads

Med på holdet, der skal stå for planlægningen og gennemførelsen af Grand Prixet i Danmark i 2014, er underholdningschef Jan Lagermand Lundme og chef i DR Event Søren Therkelsen.

De to har en lang erfaring i DR med at tilrettelægge underholdningsshows blandt andet Dansk Grand Prix. Jan Lagermand Lundme bliver ansvarlig for indhold, mens Søren Therkelsen skal stå for relationen til samarbejdspartnere.

Facebook
Twitter