DR afslører: Sådan stemte den danske jury i Melodi Grand Prix

Rusland var favoritten hos fagjuryen, mens seerne foretrak Norge i Eurovision-finalen. Se pointfordelingen fra semifinalen og finalen her.

(Foto: Dennis Stachel © Eurovision.tv)

Den danske fagjury var vild med Rusland i årets internationale Melodi Grand Prix.

Både i finalen sidste lørdag og i semifinalen om tirsdagen gav de fem musikbranchefolk i DRs jury topkarakter til russiske Dina Garipova og balladen 'What If'.

Tv-seerne i de danske hjem var til gengæld mindre begejstrede for Dina. Rusland endte nemlig på en fjerdeplads med bare 7 point i det samlede resultat (jury- og sms-stemmer regnet sammen).

Det kan man se af jurystemmerne, som dr.dk/grandprix nu kan afsløre.

Seernes skyld, Norge fik toppoint

DR havde i år inviteret Grand Prix-ekspert og radiovært Jørgen de Mylius, Grand Prix-vinderen fra 2012, Soluna Samay, og hendes sangskriver Chief 1, sanger og skuespiller Kaya Brüel samt Jimmy Colding fra gruppen Zididada til at vurdere de mange sange i Eurovision Song Contest 2013.

Deres point talte 50 procent, mens resten af indflydelsen traditionen tro lå hos tv-seerne. Af pointfordelingen, som du kan se her på siden, fremgår det blandt andet, at det udelukkende var takket være tv-seerne, at Norge fik 12 point fra Danmark i finalen.

Juryen havde nemlig kun norske Margaret Berger og sangen 'I Feed You My Love' på en 6. plads.

Og så var det var også seernes fortjeneste, at Island trods alt fik ét point fra Danmark i finalen. Juryerne havde nemlig islandske Eyþór Ingi Gunnlaugsson og nummeret 'Ég Á Líf' helt nede på en 22. plads.

Juryen elskede Østrig

Den danske jury var helt oppe at ringe over Østrig, som de gav en andenplads i semifinalen. Der var de ude af trit med den danske befolkning, så derfor endte østrigske Natália Kelly og sangen 'Shine' med kun 4 point i alt. Ikke desto mindre var det det højeste pointantal, Østrig fik fra noget land i år.

Aserbajdsjan fik mange stemmer fra hele Europa, men ingen fra Danmark. Den danske jury havde endda årets dark horse helt nede på en 18. plads i finalen.

Omvendt var det med Frankrig. De fik kun point fra fem lande og blev tredjesidst i finalen. Ikke desto mindre var de i Top 10 hos den danske jury.

På en ærgerlig sidsteplads havnede Slovenien. Lige meget hjalp det altså, at amerikansk-slovenske Hannah havde opbakning fra de danske korsangerinder Linda Andrews og Susanne Ørum, for den danske jury sendte 'Straight Into Love' direkte til bunds i semifinalen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk