DR: Blåt blod skal ikke markedsføre Emmelie

Det danske Grand Prix-håb skal ikke sælges på, at hun måske er i familie med Dronning Victoria.

(Foto: © Michael Søndergaard, DR)

Det er den stærke vindersang og den karismatiske sangerinde, der skal få Danmark til tops ved det internationale Melodi Grand Prix til maj. Og Emmelie de Forests eventuelle slægtskab med Dronning Victoria af England skal ikke bruges til at markedsføre hende i Europa.

Det har DR besluttet her en måned inden det store popbrag i Malmø, hvor Danmark og Emmelies sang 'Only Teardrops' lige nu er storfavorit hos bookmakerne til at tage sejren.

En farverig sidehistorie

I forbindelse med det danske Grand Prix i januar kom det frem, at den 20-årige sangerinde skulle være tipoldebarn af den berømte britiske dronning. Derfor har DR undersøgt nærmere, om slægtshistorien egentlig kunne bekræftes.

- Jeg tror, vi alle har været besnæret og fascineret af historien. Det har den danske presse også. Så selvfølgelig har vi sat folk på til at kigge nærmere på den, fordi vi gerne overvejede at benytte den som en farverig sidehistorie og ville vide mere om den, forklarer DRs Grand Prix-boss, Jan Lagermand Lundme til dr.dk/grandprix.

(Foto: © Michael Søndergaard, DR)

Da der er uægte børn involveret i slægtshistorien, har det været svært at få hurtige svar. Men nu er DR kommet frem til, at det ikke rigtigt kan lade sig gøre at verificere Emmelies mulige kongelige baggrund.

- Man kan ikke sige noget endegyldigt om Emmelies oprindelige ophav, fordi der er så mange usikkerhedsmomenter. Men nogle slægtsforskere er kommet frem til, at der er usikkerhed om, at hun skulle være nedstammet fra Dronning Victoria, fortæller han om 'Only Teardrops'-sangerinden.

Mangler kildemateriale

En af de slægtshistorikere, DR har haft kontakt med, er britiske Tony Martin.

- Jeg har nu forsket i længere tid, og det har været umuligt for mig at bevise slægtsbåndet mellem Emmelie de Forest og Dronning Victoria, siger han.

- Der er ting, vi ikke ved, da der er manglende kildemateriale. Men der er en forbindelse med Emmelie de Forests aner og det britiske kongehus, uddyber Tony Martin.

Emmelie: Jeg er den, jeg er

Emmelie selv er vokset op med historie om, at hendes farfar skulle være uægte søn af Kong Edward den Syvende og en østrigsk prinsesse - og at hun dermed skulle være tipoldebarn af den berømte britiske dronning Victoria.

Derfor overrasker det hende, at slægtshistorien ikke kan verificeres, for de har altid taget den for givet.

- Jeg er den person, jeg er. Det har altid været en del af slægtens identitet og beretning, siger sangerinden, som har en dansk mor og en svensk far.

Emmelie har dog aldrig selv har været særligt optaget af, at hun angiveligt skulle være af kongelige æt.

- Fremover vil jeg gerne have lov til at fokusere på min sang og den konkurrence, som jeg ser frem til at deltage i Malmø 14. maj, lyder det fra Emmelie.

Vilde med Emmelie

Uden for Danmark har der ikke været fokus på Emmelies familiebaggrund. Og det vil der altså heller ikke komme i den officielle markedsføring af op til Eurovision Song Contest, slår DRs underholdningschef fast.

- I Emmelies andet hjemland, Sverige, hvor hun var ovre at lave presse i fredags, er man helt vild med hende og hendes sang, men man har ikke rigtigt interesseret i hendes slægtshistorie. Det har mest været i Danmark, at man har været optaget af det i medierne, siger Jan Lagermand Lundme.

Han er overbevist om, at Emmelie nok skal klarer sig godt i konkurrencen - også uden royal opbakning.

- Det faktum at Emmelie er storfavorit hos de internationale bookmakere lige nu og har været det, lige siden hun vandt, skyldes alene sangen, hendes performance og hendes fantastiske og vidunderlige karisma på scenen. Hun er simpelthen en 20-årig superstjerne i svøb!

Emmelie de Forest skal på scenen i Eurovision Song Contest i første semifinale tirsdag 14. maj og - forhåbentlig - i finalen lørdag 18. maj.

Prøverne til Eurovision starter i Malmø Arena mandag 6. maj. Samme dag udsender Emmelie sit debutalbum 'Only Teardrops'.