DR blæser til konfetti-kamp: Nu kan du indsende din sang til Dansk Melodi Grand Prix

Jagten på næste års Grand Prix-sange er nu skudt i gang – indsend dit bidrag inden 26. september.

Rasmussen efter sejren i Dansk Melodi Grand Prix i februar i år. Nu skal hans efterfølger findes. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

Tidligere i år opnåede Danmark sin bedste placering i Eurovision Song Contest i årevis, da vikingen Rasmussen sikrede en flot niendeplads med nummeret 'Higher Ground'.

Det flotte resultat har givet DR blod på tanden i den internationale popkonkurrence, og underholdningschef Jan Lagermand Lundme har derfor store forhåbninger til de sange, der bliver indsendt til næste års danske Melodi Grand Prix.

- Vi er inde i en rivende udvikling, så ambitionen for 2019 er selvfølgelig at finde den sang, som kan repræsentere Danmark på allerbedste vis i Israel til næste år, siger han og åbner dermed op for, at det er nu, man skal indsende sit bud på en Grand Prix-vinder anno 2019.

Faktisk kan man indsende sange året rundt, men hvis man vil være helt sikker på, at ens bidrag bliver taget med i betragtning til 2019, skal ens sang være DR i hænde senest onsdag den 26. september.

- Vi leder efter kvalitetssange med store omkvæd, som man husker. Når vi kommer til Eurovision, er der omkring 40 sange i alt, så hvis vi skal have en chance for at klare sig godt, skal vi komme med noget af høj kvalitet og noget, der skiller sig ud, så seerne kan huske os, siger Jan Lagermand Lundme.

Bidragsproducer fortsætter

Forud for sidste års danske Melodi Grand Prix hyrede DR en såkaldt 'bidragsproducer' til at sikre, at de ti bidrag i Dansk Melodi Grand Prix hver især fremstod unikke, og at der var sammenhæng mellem sang, sceneshow og solist.

Bidragsproduceren, Mads Enggaard, fortsætter sit arbejde i år, hvor han i første omgang er med til at udvælge de ti sange og udtænke præsentationen af dem og efterfølgende skal være med til at sikre, at den danske vinder kommer til at blive solgt så godt som muligt på scenen, når han eller hun skal repræsentere Danmark ved Eurovision.

På samme måde, som det lykkedes med Rasmussens 'Higher Ground' tidligere år, forklarer underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

- Vi sendte et helstøbt nummer, hvor sangen, optrædenen og artisten gik op i en højere enhed. Alt spillede bare. Som danskere kan vi være megastolte over det, vi fik sendt af sted i år, og vores ambition er, at det skal lykkes igen i 2019, siger han.

Hvor og hvornår Dansk Melodi Grand Prix 2019 skal afholdes er fortsat en hemmelighed, men sikkert er det, at vinderen skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Israel til maj næste år.

Se eller gense Rasmussen optræde med 'Higher Ground' i årets Eurovision-finale her.