DR-kommentator: Basim er ikke storfavorit i maj

Man bliver glad i låget af at høre den danske vindersang, og festlige billeder kan give nogle stemmer, mener DR-kommentator.

Sidste år vandt Emmelie de Forest Internationalt Melodi Grand Prix, men det var en helt unik situation, siger Ole Tøpholm, der er DR's Grand Prix-kommentator. (© Privatfoto)

Den tidligere X Faktor-deltager, Basim, skal repræsentere Danmark ved Det Internationale Melodi Grand Prix i København med sangen 'Cliche Love Song', og det er en sang man bliver glad i låget af, mener Ole Tøpholm, DRs Grand Prix-kommentator.

- Intet tyder på, at sangen er storfavorit, sådan som vi så sidste år. Det var en helt unik situation, men hjemmebanefordelen kan forhåbentlig udnyttes, siger han.

- Det er en sang, der får publikum op af stolene, så vi kan håbe på, at der bliver sendt nogle festlige billeder ud i Europa, så folk får lyst til at stemme på sangen. Det bliver svært at vinde, men intet er umuligt i Grand Prix.

Sangen rammer bredt

Ole Tøpholm kalder sangen en Grand Prix Classic, som man bliver glad i låget af at høre.

- Den er let tilgængelig, får folk med fra starten og rammer bredt. Den 15-årige skoleelev kan lide den, og det samme kan den 60-årige, der drømmer om efterløn, siger han.

- Kunsten med at skrive en god Grand Prix-sang er, at den skal ramme alle aldersgrupper, og det kan den her, siger Ole Tøpholm.

Det Internationale Melodi Grand Prix finder sted i København 10. maj.

/DR Nyheder/