DR splitter Norden op til Melodi Grand Prix i København

Sverige er med i første semifinale, mens Norge er med i den anden. Så har Eurovision-fans fra begge lande bedre chance for at komme ind til showene, forklarer DR.

(Foto: Michael Søndergaard © DR)

Sverige skal dyste i den første semifinale og Norge i semifinale nr. 2, når der til maj er internationalt Melodi Grand Prix i København. Det blev i sidste uge afgjort ved en lodtrækning hos den europæiske tv-union, EBU, i Geneve.

Målet er at sikre en fair fordel af billetterne, forklarer DRs Eurovision-showchef, Jan Lagermand Lundme.

- Vi formoder, at der vil være stor interesse fra vores nabolande for at være publikum. Vi har bedt om at få lagt Sverige og Norge i hver sin semifinale for at sikre, at så mange interesserede som muligt kommer ind og ser et af de tre shows, forklarer han til dr.dk/grandprix.

Danmark automatisk i finalen

Som værtsland er Danmark automatisk sikret en plads i den store finale 10. maj, mens resten af Norden skal gennem to semifinaler - hhv. tirsdag 6. maj og torsdag 8. maj.

- Svensk tv gjorde det samme i år, hvor Danmark var med i den første semifinale og Sverige i den anden. Det synes vi var rigtig fornuftigt, så det har vi ladet os inspirere af, siger Jan Lagermand Lundme.

Det internationale Grand Prix finder sted i det historiske skibsværft B&W Hallerne på Refshaleøen. Der vil blive solgt billetter til både semifinaler og finale - og til to generalprøver før hvert show. DR forventer meget snart at kunne fortælle, hvornår billetsalget begynder.

37 lande klar til København

De fem store medlemslande Frankrig, Italien, Spanien, Storbritannien og Tyskland er direkte kvalificerede til finalen, mens de øvrige deltagere i Eurovision Song Contest 2014 bliver fordelt i de to semifinaler ved en lodtrækning i København 20. januar.

- Lige nu ser det ud til, der kommer 37 lande med i Eurovision Song Contest 2014, men der kan stadig nå at ændre sig. Alle 37 er mere end velkomne i København. Vi vil med glæde tage i mod dem, siger Jan Lagermand Lundme.

- Det er flot at det stadig lykkes at få så mange lande med i Melodi Grand Prix efter en finanskrise, der har ramt mange europæiske lande hårdt. For os er det vigtigt, at et stort antal lande er en del af konkurrencen, for det giver en større mangfoldighed - og det er noget af det, vi som værter gerne vil vise!

Facebook
Twitter